Vene tehnoloogiahiid Yandex hoiatas maksejõuetuse eest

BNS
Copy
Yandex
Yandex Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA

Vene tehnoloogiahiid Yandex hoiatas neljapäeval maksejõuetuse eest, kuna tema kauplemine New Yorgi digibörsil on peatatud.

Nasdaq ja New Yorgi börs peatasid sel nädalal kõigi Vene firmade kauplemise, kuni nad ei ole selgitanud, kuidas mõjutavad neid USA ja tema liitlaste sanktsioonid Venemaale Ukrainasse tungimise tõttu.

Kui kauplemine firma aktsiatega peatatakse rohkem kui viieks päevaks, on teatud võlakirjade omanikel seaduslik õigus lunastada oma võlad koos intressidega ning firmal ei ole väljamakseteks piisavalt ressursse.

Isegi kui suudetakse leida rahastus, et neile võlad täies mahus välja maksta, võib see Yandexi sõnul avaldada kahjulikku mõju firma lühiajalisele finantspositsioonile ja likviidsusele ning mõjutada võimet muid kohustusi täita.

Yandex, kelle peakorter asub ametlikult Hollandis, kuid kelle tähtsamad esindused on Venemaal, kinnitas, et Venemaale kehtestatud sanktsioonid teda ei puuduta.

«Praegu ei ole mingeid regulatiivseid piiranguid USA, ÜK ega EL-i isikute võimele omandada või kaubelda Yandexi väärtpaberitega,» seisab teates.

Yandex on Kremliga seotud tehnoloogiahiid, mida nimetatakse teenuste ulatuselt sageli «Vene Google'iks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles