Prantsusmaa võimud arestisid järjekordse Putini oligarhist sõbra superjahi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Oligarh Igor Setšini luksuslik mootorjaht Amore Vero täna La Ciotat sadamas Marseille lähedal Lõuna-Prantsusmaal. Laev kuulub firmale, mis on seotud Venemaa energiagigandi Rosneft juhtkonnaga. NICOLAS TUCAT / AFP)
Oligarh Igor Setšini luksuslik mootorjaht Amore Vero täna La Ciotat sadamas Marseille lähedal Lõuna-Prantsusmaal. Laev kuulub firmale, mis on seotud Venemaa energiagigandi Rosneft juhtkonnaga. NICOLAS TUCAT / AFP) Foto: NICOLAS TUCAT

Tänu Prantsusmaa tolliametnike kiirele reageerimisele takistati Venemaa riigifirma Rosneft juhist rikkuri Igor Setšini superjahi Amore Vero lahkumine Marseille' lähedalt La Ciotat' sadamast.

Venemaa rikkad püüavad lääneriikide sanktsioonide eest päästa oma vara, sealhulgas ülikalleid superjahte, kuid Euroopa riikide võimud on tegutsenud erakordselt kiiresti ja resoluutselt. 

Igor Setšin
Igor Setšin Foto: MAKSIM ŠEMETOV/REUTERS/Scanpix

Eile teatati töösturi ja meediaettevõtja Ališer Usmanovi 156-meetrise lõbusõidulaeva arestimisest Saksamaal Hamburgis, täna tuli uudis, et Prantsusmaa tolliametnikud pidasid kinni Putini sõbra Setšini 88-meetrise mootorlaeva. 

«Tänu Prantsusmaa tolliameti ohvitseridele, kes jõustavad Euroopa Liidu sanktsioone Venemaa valitsuse ja sellele lähedalseisvate isikute vastu, õnnestus tõkestada laeva põgenemine Prantsusmaalt,» ütles Prantsusmaa rahandusminister Bruno le Maire neljapäeval Reutersi vahendusel. 

Venemaa oligarhidele mõistetud sanktsioonide elluviimisega tegelevad ka Ühendkuningriik, Kanada ja USA, kus selgitatakse välja neile kuuluvaid varasid, mille hulgas on superjahid, luksuskorterid ja majad ning eralennukid. Ühtlasi tegeldakse ka ettevõtete, usaldusühingute, advokaaibüroode ja teiste skeemide tuvastamisega, mille kaudu oligarhid on püüdnud oma vara peita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles