Peterburi bussiliinil on nõudlus hüppeliselt kasvanud (4)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Lux Express buss
Lux Express buss Foto: Joakim Klementi

Bussiettevõte Lux Express kinnitas Postimehele, et Euroopa ja Venemaa vahelise lennuliikluse peatumine on toonud reisijate tulva Peterburi-Tallinna bussiliinile.

Täna keskpäeval oli Lux Expressi Peterburi-Tallinna liinil esimesi pileteid võimalik soetada alates laupäeva õhtuks. Eelnevast 23 reisist oli 22 väljamüüdud. Ainsa erandina saaks pileti veel reedel kell 16 väljuvale bussile.

Bussiettevõte kinnitas Postimehele, et suur reisijate tulv tabas liini pärast seda, kui Euroopa lennuliiklus Venemaaga katkes. «Nõudlus on alates 26. veebruarist hüppeliselt kasvanud. Kui varem oli Peterburist Eestisse kolm kuni neli igapäevast väljumist, siis nüüd on see arv kasvanud kuueni ning olenevalt päevast teeme ka mõne lisareisi,» vastas ettevõtte rahvusvahelise äri juht Rait Remmel päringule.

Lux Expressi sõnul näevad nad sama trendi ka Soome liinil. «Helsingisse on varasema ühe reisi asemel Peterburist praegu kaks reisi päevas. Ilmselt on tegelik nõudlus suuremgi ning toimetame mahu piiril, aga tänu lisareisidele on järgnevateks päevadeks pileteid veel saada,» lisas Remmel.

Bussiettevõtte teatel peavad Venemaalt Eestisse reisijad arvestama asjaoluga, et piiriületusele võib kuluda senisest mitu tundi rohkem.

Lux Expressil ei ole plaanis bussiliiklust Venemaa suuruselt teise linnaga katkestada ning Peterburi-Tallinna ja Peterburi-Helsingi liin jääb avatuks seni, kuni see on võimalik ning ohutu. 

Lux Expressi kinnitusel kasutavad praegu bussiliini enim Euroopa riikide kodanikud Venemaalt pääsemiseks, kuid ka Vene kodanikest reisijate arv on kasvamas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles