TUI tühistab sanktsioonide tõttu reisid Egiptusesse

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Reisifirma TUI logo.
Reisifirma TUI logo. Foto: Scanpix/ Dado Ruvic/ Reuters

TUI Baltics on Euroopa Liidu sanktsioonide all, mistõttu sel hooajal Egiptuse lende korraldada ei saa, teatas ettevõte. 

Asi on selles, et TUI Balticsi koostööpartner, Leedu lennufirma GetJet Airlines  lõpetas koostöö ning tühistas Egiptuse lennud. 

GetJet Airlinesi teatas oma lendude tühistamise otsust lõpetades, et nad vabandavad oma puhkust planeerinud reisijate ees, kuid ei saa jääda Ukraina sõja suhtes ükskõikseks. «Me tegutseme vastavalt Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonidele. Sanktsioonide tõttu tühistasime koostöö sanktsioonide alla langenud äriüksustega,» ütles lennufirma juhatuse esimees Darius Viltrakis.

Lennufirma tühistas Vilniusest, Riiast ja Tallinnas reisid Hurgadasse ja Sharm el-Sheikhi.

Ta kinnitas, et praegu Egiptuses olevad reisijad tuuakse turvaliselt koju.

Saksamaa reisifirma TUI AG teatas eile, et nende suurim aktsionär, Venemaa oligarh Aleksei Mordašov astus firma nõukogust tagasi, sest Venemaa Ukraina-invasiooni tõttu langes ta Euroopa Liidu sanktsioonide alla: tema vara külmutati ning oligarhile endale kehtestati reisikeeld.

«Seoses sellega peame teatama, et meil ei ole võimalik sel hooajal Egiptuse lende teostada. Kõik hetkel Egiptuses puhkavad reisijad tuuakse turvaliselt koju nende reisi lõppedes,» teatas TUI Baltics.

TUI tagastab ärajäänud pakettreiside eest klientidele raha vastavalt seaduses toodud korrale. Selleks palutakse esitada avaldus tallinn@tuibaltics.eu.

Võimalik on ka valida asendusreis Türki või Kreetale või reisivoucher ärajäänud reisi eest tasutud summa väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles