Kütusemüüjad tõstsid hinnad uutele rekordtasemetele, diislikütuse hinnale lisandus 15 senti (7)

PM Majandus
Copy

Mootorikütuste jaemüüjad tõstsid täna mootoribensiini liitri hinda viie sendi võrra, diislikütuse hind kallines 15 sendi võrra.

Mootoribensiini 95 liiter maksab nüüd tanklas 1,799 eurot, 98 liiter kerkis 1,849 eurot ning diislikütuse liiter kallines 1,739 euroni.

Kütusemüüjad kinnitasid eile, et kütuste hinnatõus on vältimatu, sest Venemaa Ukraina ründamine on tõstnud nafta hinna viimase 10 aasta kõrgeima tasemeni ning ka jaehinna tõusu ei oel võimalik vältida. «Diislikütus, mille hinnatõus on olnud eriti järsk, ületab tanklates ilmselt taseme 1,60 eurot liitri kohta,» ütles Olerexi kaasomanik Antti Moppel eile BNSile.

Ta märkis, et kuigi sanktsioonid ei puuduta Vene nafta ja gaasi eksporti täiel määral, on tankerite laadimine Vene sadamates häiritud ning vene Urals toornafta kaupleb Brenti suhtes paljude aastate suurima allahindlusega 14 dollarit barreli kohta. «Eksportööride mitmed partiid on jäänud müümata, kuna tankerite omanikud keelduvad aluseid Vene sadamasse saatmast ja kindlustusfirmad kindlustamast. Juba on müüdud partiisid, kus mereveo korraldab ja tasub nafta müüja,» lisas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles