Cybernetica: töö, mis muudab maailma, päriselt!

Foto: Cybernetica
Cybernetica AS
Copy

Kuigi Cybernetica on mitmete Eesti e-valitsemise tehnoloogiate autoriks, siis ulatuvad IT-ettevõtte innovaatilised digilahendused põhjamaisest Eestist kuni eksootilise Arubani. IT-arendajal on Cyberneticas võimalik ellu viia põnevaid ja globaalse haardega projekte ning mõjutada sõna otseses mõttes miljonite inimeste elusid.

1997. aastal asutatud ning tänavu juba 25. sünnipäeva tähistava Eesti IT-ettevõtte Cybernetica ajalugu ulatub tegelikult palju kaugemale. Koguni aastasse 1960, mil Teaduste Akadeemia juurde loodi Küberneetika Instituut. Cybernetica tegevus ongi väga tihedalt põimunud just teadus- ja arendustegevusega. Praegugi toimetab ettevõttes aktiivselt infoturbeinstituut, mis teeb tihedat koostööd ülikoolidega selle nimel, et Cyberneticasse leiaksid tee noored ja hakkajad IT-talendid.

Foto: Cybernetica

Ettevõtte loodud lahendustest on tavainimesele vast kõige tuttavamad maailmas unikaalsed Eesti e-valimised ning andmevahetuskiht, mille abil saavad asutused turvaliselt teavet pärida ja vahetada. Tegelikult on Cybernetica ampluaa märksa laiem – digitaalsest identiteedist, andmevahetus- ja privaatsustehnoloogiateni ning erinevate missioonikriitiliste teenusteni, nagu näiteks Eesti Maksu- ja Tolliameti infosüsteemid. Lisaks pakub Cybernetica organisatsioonidele ka küberturvalisuse tagamise teenuseid.

«Meil on olnud Eesti riigiga väga pikk koostöö, kuid meie tegevus ei piirdu ainult siinse piirkonnaga,» rõhutab Cybernetica turundusjuht Mari Krusten ning räägib, et sarnaseid digilahendusi pakutakse üle kogu maailma, ühtekokku lausa 35 erinevas riigis. Ta toob näiteks Ukraina, kus kasutatakse Cybernetica loodud andmevahetusplatvormi, samuti Jaapani ning eksootilisematest piirkondadest Aruba ja La Reunioni.

Töö, millel on tähendus

Püüdes välja tuua seda kõige-kõige peamist põhjust, miks just Cyberneticas on hea töötada, nimetab Mari töö tähenduslikkust. «Meie loodud lahendused muudavad maailmas e-teenused paremini kättesaadavaks ning puudutavad seeläbi miljoneid inimesi,» tõdeb ta ning lisab, et igaüks Cyberneticas saab sellesse reaalselt panuse anda. Vähem olulised pole ka suurepärased arenguvõimalused, sest Cyberneticas on võimalik ellu viia keerulisi ning rahvusvahelise mõõtme ja mõjuga projekte.

Mingit kindlat profiili töötajate värbamisel taga ei aeta. Cybernetica värbaja Liis Lehto sõnul on oodatud nii need, kellel juba on ette näidata põhjalik kogemus, ent ka inimesed, kes oma teed IT-valdkonnas alles alustavad. «Meil on erinevaid rolle, mis eeldavad erinevaid teadmisi ja oskusi, ning mitmete projektide puhul ongi nii, et aitame uutel tulijatel teemadesse ja rolli sisse kasvada,» räägib Liis. Küll aga hinnatakse Cyberneticas võimet iseseisvalt töötada ning võtta vastutust. Töökeskkonna loomisel peetakse oluliseks, et inimesel oleks võimalus segamatult keskenduda, mistõttu on loobutud mujal väga populaarsest avatud kontori kontseptsioonist ning mindud privaatsete kabinettide teed.

Kindlasti on uutele tulijatele innustuseks ka mitmed töötajad, kes on teinud ettevõtte sees suure karjäärihüppe. Näiteks Maksim Ovtšinnikov, kes alustas Eestis kohaliku projektijuhina, ent on nelja Cyberneticas töötatud aasta jooksul löönud kaasa väga paljudes erinevates digitaliseerimise ja koostalitlusprojektides üle maailma ning praegu täidab andmevahetustehnoloogiate osakonna juhi vastutusrikast rolli.

Lisaks on ettevõttesse aastateks tööle jäänud ka mitmed praktikandid. Just praegugi on avatud kandideerimine Cybernetica praktikaprogrammi, kuhu lisaks IT-talentidele oodatakse ka näiteks õiguse ja müügitöö taustaga inimesi. Loe praktika kohta ja täida avaldus Cybernetica kodulehel

Foto: Cybernetica

«Meie väljatöötatud IT-tehnoloogiad mõjutavad miljonite inimeste elusid üle kogu maailma ning on tõeline privileeg töötada Cyberneticas koos tõeliste oma ala tippudega.»

Maksim, andmevahetustehnoloogiate osakonna juht

«Mulle väga meeldib meelerahu ja stabiilsus, mida Cybernetica pakub. Saan keskenduda endast parima andmisele ning mitte muretseda tuleviku pärast nagu mõnes start-up’is.»

Michael, digitaalse identiteedi osakonna projektijuht

«Selleks, et oma tööd hästi teha, peab meie mõistus olema terav ja tuju hea. Läheme koos tiimiga sageli loodusesse – ronima, süstaga sõitma või suusatama – oleme kõike teinud. Lisaks on meil ettevõttes ka aktiivne lauamängukogukond ning vähemalt neli DJ-d.»

Anet, vanemanalüütik

Foto: Cybernetica

 Cybernetica numbrites

  • 35 erinevat riiki kasutavad Cybernetica loodud tehnoloogiaid
  • 11% töötajatest on doktorikraadiga
  • 34% töötajatest on 25-34-aastased
  • 19% töötajate staaž on 10+ aastat
  • 30% töötajatest on naised

25% töötajatest töötavad õpingute tõttu osakoormusega

Foto: Cybernetica

8 põhjust, miks töötada Cyberneticas

  • Tähenduslikud ja rahvusvahelise mõõtmega projektid
  • Head enesearenguvõimalused keerukate kuid huvitavate projektidega töötamisel
  • Võimalus arendada lahendusi laiale kasutajaskonnale
  • Paindlik töögraafik: võimalus töötada välismaal, privaatses kabinetis või kodukontoris
  • Toetus lapse sünni puhul, lastetuba kontoris ja iga-aastased laste jõulupeod
  • Vaimset ja füüsilist tervist toetavad hüved, nagu näiteks tervisepäevad, sporditoetus ja massaaž
  • Ühised meeskonnaüritused ja firmapeod
  • Toetav ja eesmärkidele orienteeritud meeskond 

www.cyber.ee

Copy
Tagasi üles