Rahandusministeerium plaanib suuremat maksuvabastust ukrainlasi toetavatele ettevõtetele

PM Majandus
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Remo Tõnismäe

Paljud Eesti ettevõtted soovivad toetada Kremli rünnaku alla sattunud Ukrainat suuremate summadega ja annetamise soodustamiseks valmistab rahandusministeerium ette võimalust muuta maksuvabastuse seniseid piire.

«Juba praegu saab heategevuslikele ühendustele annetada olulises ulatuses maksuvabalt. Soovime nüüd Ukraina ja ukrainlaste toetuseks tehtud annetused piirmäära alt ajutiselt täiesti välja jätta,» ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Soovime nüüd Ukraina ja ukrainlaste toetuseks tehtud annetused piirmäära alt ajutiselt täiesti välja jätta.

 Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus 

Heategevuslikele ja avalikes huvides tegutsevatele organisatsioonidele tehtud annetused ja kingitused on olulises osas tulumaksuvabad. Praeguse seaduse järgi saab maksumaksja aasta kokkuvõttes kasutada üht kahest maksusoodustuse piirmäärast. Maksuvabad on annetused ja kingitused kuni kolme protsendi ulatuses maksumaksja palgafondist või kümne protsendi ulatuses maksumaksja viimase majandusaasta kasumist.

«Soovime muudatuse jõustada tagasiulatuvalt, et see rakenduks alates sellest, kui Putin Ukraina vastu sõda alustas ja vajadus ukrainlasi toetada järsult kasvas,» selgitas rahandusminister.

Copy
Tagasi üles