Sanktsioonid Vene oligarhide superjahtidele sunnivad laevu Euroopast põgenema

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Vene oligarhi Alisher Usmanovi luksuslik mootorlaev The Dilbar Bosporuse väinas Istanbulis 2019 aasta maikuus. REUTERS/Yoruk Isik
Vene oligarhi Alisher Usmanovi luksuslik mootorlaev The Dilbar Bosporuse väinas Istanbulis 2019 aasta maikuus. REUTERS/Yoruk Isik Foto: YORUK ISIK

Saksamaa võimud pidasid Venemaale kehtestatud sanktsioonide tagajärjel Hamburgis kinni vene oligarhi Alisher Usmanovi 156-meetrise superjahi The Dilbar.

Miljardär ostis toona 447,5 miljonit naelsterlingit maksnud laeva 2016. aastal. Laev oli alates oktoobrist Saksamaal ümberehitusel, kuid nüüd on võimud selle oma kontrolli alla võtnud. 

Usmanov langes Venemaale Ukraina ründamise tõttu kehtestatud sanktsioonide alla oma ärisidemete tõttu Putiniga seotud firmadega. 

Muret on hakanud tundma ka paljud teised Venemaa ülirikkad ning on valinud populaarseks peidukohaks oma luksuslaevadele Maldiivide saarestiku. 

Usmanov on olnud ka Ühendkuningriigi jalgpalliklubi Everton toetaja, mistõttu Inglismaal jälgitakse tema tegevust suure tähelepanuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles