Helmese juht põhjendab, miks nad Valgevene äri päevapealt ei sulge (6)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Helmese juht Jaan Pillesaar.
Helmese juht Jaan Pillesaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tarkvaraettevõte Helmes ei plaani sulgeda päevapealt oma Valgevene arenduskeskust, kuid liigutab äri riigist välja. Ettevõtte juht Jaan Pillesaar tõi põhjuseks oma töötajatest hoolimise.

 

«Jätta oma pikaajalised kolleegid päevapealt töökohata praeguses olukorras oleks ebainimlik nii nende kui nende perekondade suhtes,» kirjutas Pillesaar Facebooki postituses.

Helmes on Valgevenes tegutsenud üle kümne aasta ning kuigi ettevõte plaanib viia oma tegevusi Valgevenest välja, on firma eesmärgiks viia seda protsessi ellu tasakaalukalt ja hoolivalt, sest kaalul on sealsete töötajate turvalisus, selgitas Pillesaar.

«Me ei soovi ka oma inimesi jätta militaarse režiimi meelevalda, kus majanduskriis on algamas, uusi töökohti ei ole ja neil ei ole kuhugi minna,» ütles Pillesaar. «Sisuliselt on paljud neist vangid oma kodumaal.»

Pillesaare sõnul on Helmese Valgevene arenduskeskuses tööl Valgevene läänemeelsed inimesed, kes riskisid 2020. aastal punavalges revolutsioonis oma eluga, võideldes demokraatlike väärtuste eest.

Pillesaar rõhutas, et Helmesel ei ole mitte ühtegi Valgevene ega Venemaa klienti ning nad ei osuta neile riikidele ka mingeid teenuseid.

Helmes toetab Ukraina sõja lõppemist ja annetas Ukraina haavatute raviks 100 000 eurot, samuti on ettevõte valmis toetama Ukraina institutsioone oma tarkvarateadmistega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles