Iraan loodab hõivata tähtsa osa Vene turust (1)

Copy
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif möödumas Iraani ja Venemaa lipust enne kohtumist Venemaa välisministri Sergei Lavroviga Teheranis.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif möödumas Iraani ja Venemaa lipust enne kohtumist Venemaa välisministri Sergei Lavroviga Teheranis. Foto: Wana News Agency

Teheran peaks ajal, mil Moskva ja lääneriikide suhted on Ukraina pärast teravnenud, laiendama oma kohalolekut Venemaa turul ja viima ekspordi 10 miljardi dollarini, ütles Iraani kaubandusarendusorganisatsiooni juht Alireza Peimanpak.

«Kui Türgi Venemaa turult välja arvati, ei suutnud me Türgi nišši osaliselt ega täielikult täita ja järgmise kahe aasta jooksul Iraani eksport Venemaale isegi vähenes,» ütles kaubandusorganisatsiooni direktor, keda Iraani meedia tsiteeris kolmapäeval.

Ametnik sõnas: «Paistab, et suhetes Läänega seisab Venemaa Ukraina pärast silmitsi vähemalt tuleval aastal märkimisväärsete väljakutsetega ja Iraan peaks seda võimalust venelaste vajaduste rahuldamiseks ära kasutama.»

Koostöö naaberriikidega on Iraani praeguse valitsuse prioriteete, ütles Peymanpak.

«Sõltumata poliitilistest küsimustest on Venemaa ja Valgevene turud, kus Iraan võib hõivata märkimisväärse koha,» ütles organisatsiooni juht.

Tema sõnul ulatub Iraani eksport Venemaale umbes 500 miljoni dollarini aastas ja see on kaugel neist eesmärkidest, mida riik endale seab.

«Eksport on planeeritud kasvatada 10 miljardi dollarini, mis vastaks olemasolevatele võimalustele,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles