Euroopa riigid kooskõlastavad Venemaa laevadele keelu kehtestamist

BNS
Copy
Tallinnas Paljassaare sadamas viibiv Venemaa kaubalaev Valeri Kharlamov
Tallinnas Paljassaare sadamas viibiv Venemaa kaubalaev Valeri Kharlamov Foto: marinetraffic.com

Leedu transpordiminister Marius Skuodis ütles, et Venemaa ja Venemaaga seotud laevade sadamatesse sisenemise keeld on kooskõlastatud teiste Läänemere riikide ja Euroopa Liiduga.

«Rääkisin sellest oma Poola ametivennaga, (seda) kooskõlastatakse Lätiga, valmistatakse ette EL-i tasandi otsuseid,» ütles minister kolmapäeval ajakirjanikele.

Välisminister Gabrielius Landsbergise sõnul mõjuks sadamate sulgemine tugevamini, kui see oleks EL-i ühine seisukoht. «Rääkisin just Baltimaade ministritega - nemadki valmistavad ette oma otsuseid, oleme pöördunud ka Euroopa Komisjoni poole. Tõenäoliselt võib kogu Euroopas toimuda üldine sadamate sulgemine,» ütles Landsbergis kolmapäeval enne valitsuse istungit.

Skuodise sõnul võib valitsus varsti võtta vastu otsuse keelata Vene laevadel Klaipėda sadamasse sisenemine, kuid see ei jõustu kohe, sest laevadele tuleb anda aega ettevalmistusteks.

Skuodise sõnul väisas jaanuaris ja veebruaris Klaipėdat umbes 20 Vene lipu all sõitvat laeva. Sadamaameti andmetel tõid nad kaasa mitmesuguseid veoseid.

«Vene lipu all seilavad laevad laadisid või lossisid sel aastal Klaipėda sadamas maake, väetisi, metalligraanuleid, metalltooteid, vanametalli, tehnilist soola, väetisi, turvast. Seda me teame,» ütles BNS-ile sadama pressiesindaja Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Kolmapäeval oli Klaipėda sadamas üks laev Vene lipu all - remonti saabus Murman-2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles