Hiinlased tegid Saabile uue pakkumise

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlased tegid Saabile uue pakkumise.
Hiinlased tegid Saabile uue pakkumise. Foto: SCANPIX

Hiina ettevõte Youngman tegi Rootsi Saabile uue ostupakkumise, lubades investeerida sinna 1,3 miljardit dollarit, et töötada välja uusi automudeleid.

Ühtlasi lubas Hiina firma jätta tehase järgmiseks viieks aastaks Rootsi, vahendab The Local ajalehte Svenska Dagbladet.

Youngmani asutaja ja omanik Pang Qingnian sõnas lehele, et alles jääksid ka paljud senised juhtivtöötajad ning tehasetöölised. Et viimased ei jookseks laiali teistesse firmadesse, peab Youngman saama vastuse pakkumisele üpris kiiresti.

Qingnian ei tahtnud öelda, kui palju ta on nõus pankrotistunud Saabi eest välja käima, kuid lehe andmeil võib see ulatuda 2 miljardi Rootsi kroonini. Hind võib veel tõusta, kui ettevõtte juhatus suudab tõestada, et selle väärtus on kõrgem.

Youngman on tahtnud Saabi osta juba 2008. aastast, kuid siiani pole see õnnestunud. Osaliselt on ebaõnnestumise taga ka Saabi endise aktsionäri General Motorsi vastuseis. Viimasel on nimelt õigused Saabi tehnoloogiale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles