Jaekaubandusettevõtete müügitulu kasvas jaanuaris 8 protsenti

BNS
Copy
Tankimine
Tankimine Foto: Tairo Lutter

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu jaanuaris 730 miljonit eurot, aastavõrdluses suurenes müügitulu püsivhindades 8 protsenti.

Detsembriga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu jaanuaris 20 protsenti. Tegemist oli aga tavapärase langusega, mis järgneb jõulude ja aastavahetuse suurmüükidele. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi müük eelmise kuuga võrreldes samaks, teatas statistikaamet.

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul suurenes müügitulu jaanuaris nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. Müügitulu kasvu mõjutasid enim mootorikütuse jaemüügiga tegelevad ettevõtted, kus müük kasvas 2021. aasta jaanuariga võrreldes 29 protsenti. «Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu kasv andis pea poole kogu jaekaubandusettevõtete müügitulu juurdekasvust,» lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta jaanuariga võrreldes 7 protsenti. Müük suurenes kõigil tegevusaladel.

Kõige rohkem ehk 21 protsenti suurenes müügitulu kasutatud kaupade kauplustes, kioskites, turgudel ja otsemüügil. Keskmisest enam ehk 18 protsenti suurenes müügitulu veel apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning 9 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta jaanuariga võrreldes 1 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles