Maailma suurimad konteinerlaevafirmad peatavad laevaliikluse Venemaale

Ronald Reinap
, reporter
Copy
MSC konteinerlaev.
MSC konteinerlaev. Foto: Robin Utrecht

Maailma kaks suurimat konteinerlaevafirmat peatasid teisipäeval ajutiselt kaubaveo Venemaale ja Venemaalt, et reageerida Lääne sanktsioonidele Moskva vastu pärast Ukraina sissetungi, mis on järjekordne löök Venemaa kaubandusele.

Šveitsi peakontoriga MSC, mis on ühtlasi maailma suurim konteinerilaevandusettevõte, teatas oma klientidele, et alates 1. märtsist peatatakse ajutiselt kõik Venemaale ja Venemaalt suunduvad kaubaveo tellimused, mis hõlmavad kõiki juurdepääsupiirkondi, sealhulgas Läänemerd, Musta merd ja Kaug-Ida-Venemaad, vahendab Reuters.

«MSC jätkab broneeringute vastuvõtmist ja sõelumist oluliste kaupade, näiteks toiduainete, meditsiinitehnika ja humanitaarkaupade tarnimiseks,» ütles ettevõte.

Taani Maersk teatas samuti, et peatab ajutiselt kõik konteinerveod Venemaale ja Venemaalt ning lisas, et tegevuse peatamine, mis hõlmab kõiki Venemaa sadamaid, ei hõlma sarnaselt MSC-le toiduaineid, meditsiinilisi ja humanitaarabi tarneid.

«Kuna meie tegevuse stabiilsust ja turvalisust mõjutavad juba praegu otseselt ja kaudselt sanktsioonid, peatatakse ajutiselt uued Maerski tellimused meritsi ja sisemaal Venemaale ja Venemaalt,» ütles ettevõte oma avalduses.

Need sammud järgnevad sarnastele otsustele, mida on juba teinud Singapuri peakorteriga Ocean Network Express ja Saksamaa Hapag Lloyd. Venemaa on nüüdseks maailma juhtivatest konteinerilaevandusettevõtete poolt ära lõigatud, suurendades veelgi kaubaveoprobleeme riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles