Volkswagen Grupi autolaev uppus Atlandi ookeani koos 4000 luksusautoga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Transpordilaev Felicity Ace põles Atlandi ookeanil ligi kaks nädalat. Kui kahjutuli lõpuks summutada õnnestus ning päästjad laeva pukseerima asus, ei pidanud laevakere enam vastu ning laev uppus 1. märtsil.
Transpordilaev Felicity Ace põles Atlandi ookeanil ligi kaks nädalat. Kui kahjutuli lõpuks summutada õnnestus ning päästjad laeva pukseerima asus, ei pidanud laevakere enam vastu ning laev uppus 1. märtsil. Foto: PORTUGUESE NAVY

Hinnanguliselt 400 miljonit dollarit maksnud luksusautode lastiga transpordilaev Felicity Ace süttis kinnitamata asjaoludel Atlandi ookeanil 16. veebruaril. Vaatamata katsele laev sadamasse pukseerida, läks see täna kreeni ja uppus. 

Autotranspordilaeva Felicity Ace teekond Atlandil lõppes täna hommikul kella üheksa ajal kohaliku aja järgi, kui laev pukseerimisel uppus ligikaudu 220 meremiili kaugusel Assoori saartest, kinnitas laeva operaatorfirma MOL Ship Management. Päästefirma laevad jäävad sündmuskohale, et jälgida võimaliku reostuse teket.

16. veebruaril autotekil süttinud tulekahju oli liitiumioonakude tõttu nii raevukas, et see suudeti kustutada alles 24. veebruari paiku. Päästefirma alustas 25. veebruaril katset laev ookeanilt ära pukseerida, kuid ilmselt oli laeva kere sedavõrd kahjustada saanud, et laev kaldus tüürpoordi poole kreeni, hakkas vett sisse võtma ning uppus. 

Kuna laev on uppunud, ei ole tõenäosus tulekahju tekkepõhjuste välja selgitamiseks kuigi suur, märgivad merendusportaalide kommentaatorid. MOL lubas anda avalikkusele lisainfot lähipäevil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles