Medvedevi hoiatus: majandussõda võib muutuda tõeliseks sõjaks! (2)

Copy
Vene ekspresident Dmitri Medvedev.
Vene ekspresident Dmitri Medvedev. Foto: Yekaterina Shtukina

Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire ütles teisipäeval, et Euroopa peab majandussõda Venemaaga, vallandades sellega Vene ekspresidendi Dmitri Medvedevi hoiatuse «tõelise» riikidevahelise konflikti puhkemise eest.

 

«Me kukutame Venemaa majanduse,» ütles Le Maire riiklikule meediakanalile Franceinfo teisipäeva hommikul, kui Prantsusmaa, Euroopa Liit ja teised ütlesid, et kehtestavad Moskvale täiendavad sanktsioonid.

«Majandus- ja finantsvõimu tasakaal on täielikult Euroopa Liidu poolel, mis on hetkel omaenda majandusliku võimsuse avastamise protsessis,» ütles ta.

«Meil käib täielik majandus- ja finantssõda Venemaa vastu,» ütles ta.

Venemaa endine president ja praegune julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev vastas Le Maire'i ütlemisele Twitteris, et «mõned Prantsuse ministrid on öelnud, et nad kuulutasid majandussõja Venemaale. Hoidke oma keelt vaos, härrased!», hoiatas ta.

«Ja ärge unustage, et inimkonna ajaloos on üsna sageli majandussõjad muutunud tõelisteks sõdadeks,» lisas ta.

Le Maire ütles hiljem AFP-le, et tema keelekasutus oli sobimatu ning ta lisas, et konfliktis ei olda vene inimestega.

Prantsuse ministrid on viimasel ajal üha jõulisema sõnakasutusega kirjeldanud lääneriikide strateegiat Venemaa ohjeldamiseks ning president Vladimir Putini ja tema oligarhide pitsitamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles