Eesti riigi suurim IT-maja SMIT kutsub päästma elusid IT-ga!

Foto: SMIT
Copy

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) on riigi suurim IT-maja, kes toetab Siseministeeriumit ja tolle allasutusi nagu Häirekeskus, Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet ning Sisekaitseakadeemia. SMIT on organisatsioon, kes arendab ainsana Eestis elupäästvaid IT-teenuseid ning kelle eesmärk on tagada IT-lahendustega Eesti inimeste turvalisus. See on koht, kus saab vahetult panustada elude päästmisse läbi IT.

Tänu SMIT-ile saavad kõik need inimesed, kes mõjutavad oma tööga otseselt Eesti elanike igapäevast turvatunnet, teha oma tööd parimal võimalikul moel. SMIT-is arendatud infosüsteemid puudutavad meid kõiki, näiteks kui tellime isikut tõendavaid dokumente, kui piiril kontrollitakse passi, politsei patrullauto kontrollib autode numbreid ja juhtimisõigust või kiiruskaamera registreerib kiiruseületuse. Päästekorraldajad ja päästjad kasutavad oma töös SMIT-i infosüsteeme, kaardirakendusi ja alarmeerimisvahendeid. Lapse sünni registreerimine või e-valimine – kõik need ainulaadseid teenuseid on arendatud SMIT-is.

„Meil töötamise üks võlu on panus Eesti inimestele turvalise elu loomisel. See on elupäästev IT, mis peab toimima veatult ega tohi takistada meie partnereid nende töös. Meie infosüsteemid peavad olema tänapäevased, alati toimima reaalajas ning järgima trende kübermaastikul. Ja kuigi meid ei ole iga kord näha, oleme alati olemas. IT-maailm muutub hämmastavalt kiiresti ning SMIT peab suutma käia neist muutustest sammu võrra ees,” tutvustab SMIT-i kommunikatsioonijuht Eger Karuse.

Ta lisab, et ideaalselt kokkumängivas meeskonnas peavad inimesed omavahel sobituma nagu pusletükid. „Ja just selline meie meeskond ongi! Oleme üksmeelne ning väljas ühise eesmärgi eest. Töö on vastutusrikas, ent samas põnev ja paneb proovile – igav ei hakka siin kunagi ning vürtsi lisab suurepärane kogukonnatunne. See tähendab, et teeme kõike ühtse tiimina koos – meie inimesed toetavad üksteist lisaks tööle ka sporti tehes ja võistlustel, me korraldame suvepäevi ja muid ühisüritusi. Kõik algatused kutsutakse ellu meie enda aktiivsete töötajate poolt, kes tahavad panustada ühiselt nii töösse kui ka muudesse ettevõtmistesse.”

SMIT soodustab ka kaugtöökontoris töötamist – nii mõnigi töötaja on näiteks talvisel ajal pakkinud oma kohvri ning teinud tööd distantsilt soojal maal. Tänapäevane kontor koos esmaklassilise tehnoloogia ja töövahenditega on aga mõnusaks töökohaks neile, kes eelistavad tööd teha kontoris. SMIT-i esindused asuvad 11 linnas.

„Meile on oodatud kõik inimesed, kellel silmad säravad ning kes soovivad panustada tähendusega töösse, võtta vastutust ning toimetada iseseisvalt. Me ei luba mugavust ega paigal püsimist, sest meist sõltub palju, samuti pole töö SMIT-is alati kergete killast. Ootame endi sekka inimesi, kes peavad oluliseks iseenda arendamist ja proovile panemist. SMIT-is töötavad õlg-õla kõrval oma ala tipud erinevate tehnoloogiate ja mastaapsete süsteemidega,” selgitab Karuse. „Vastu pakume tegutsemisvabadust ning põnevaid väljakutseid ainulaadses Eesti riigi IT-majas.”

SMITis töötab 370 inimest, kellest umbes 90% on seotud IT-teenuste arendamise ja haldamisega. Esindatud on kõik erinevad IKT valdkonna rollid: tehnikud, noorem- ja vanemarendajad, DevOps arendajad, testijad, analüütikud, scrum masterid, süsteemi- ja võrguadministraatorid, tooteomanikud, süsteemi- ja rakendusarhitektid, sidevõrkude spetsialistid ja eksperdid. SMITi töötajad panustavad igapäevaselt üle 150 siseturvalisuse IKT teenuse toimimisse üle riigi.

„Oleme ambitsioonikad ja julged ning otsime põnevusega uusi nutikaid lahendusi. Loome hädavajalikke ja elutähtsaid IT-lahendusi, mida mujal teha ei saa,” lisab Karuse. „Oleme tegijad – meie edu Eestis on olnud eeskujuks ka teistele Euroopa riikidele!”

Kui tahad päästa elusid IT-ga, tule SMIT-i! Tule meie meeskonda ning ehitame koos turvalisema e-Eesti!

https://www.smit.ee/et/karjaar

Copy
Tagasi üles