Mærsk kaalub Vene konteinerveotellimuste võimalikku peatamist

Copy
A.P. Møller-Mærski konteinerlaev.
A.P. Møller-Mærski konteinerlaev. Foto: MARIO TAMA

Taani laevandushiid A.P. Møller-Mærsk uurib tähelepanelikult sanktsioonipiiranguid, kaaludes konteinerveotellimuste võimalikku peatamist, edastas kontsern esmaspäeval klientidele saadetud hoiatuses.

 

«Venemaa ja Ukraina vahelise konflikti valguses jälgime A.P. Møller-Mærskis tähelepanelikult Venemaale kehtestatud ja pidevalt muutuvaid sanktsioone ning piiranguid ja valmistume neid täitma, kaitstes samal ajal pidevalt muutuvas keskkonnas oma tegevust ja töötajaid,» teatas Mærsk avalduses. «Meie ettevalmistused hõlmavad võimalikku Mærski Venemaale/Venemaalt mere- ja ühendveoteenuste tellimuste peatamist.»

Varem esmaspäeval hoiatas Mærsk kliente konteinerite Peterburi tarnete hilinemise eest, sest Põhja-Euroopa ümberlaadimissadamates tihendati tollikontrolli.

«Seoses mitmete Euroopa riikide tolliteenistuse kontrollimeetmete karmistamisega Belgia, Hollandi ja Ühendkuningriigi sadamates võib Venemaale mineva kauba puhul esineda tarneviivitusi, aga ka kontrollitoimingutega seotud lisakulusid,» öeldi avalduses.

A.P. Møller-Mærsk on maailma juhtiv ettevõte konteinerveo ja sadamahalduse alal. Kontsernile kuulub üle maailma rohkem kui 70 konteineriterminali, laevastik koosneb 786 alusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles