Kreml tunnistab: Venemaa majanduslik reaalsus on muutunud (8)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov. Foto: Scanpix/ REUTERS

Kreml tunnistas täna, et Venemaa majanduslik reaalsus on muutunud, kuid valitsejad ei näe mingit põhjust kahelda keskse intressimäära 20 protsendini tõstnud riigi keskpanga efektiivsuses ja usaldusväärsuses. Samuti ollakse sanktsioonideks pikalt valmistunud. 

«Majanduse reaalsus on märkimisväärselt muutunud,» lausus Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele. «Need on rasked sanktsioonid, need on problemaatilised, kuid Venemaal on piisavalt potentsiaali tekitatud kahjuga hakkama saada,» vahendab uudisteagentuur Reuters Peskovi sõnu.

Peskovi sõnul on Venemaa võimalike sanktsioonidega, ka kõige tõsisematega, hakkama saamiseks valmisunud juba pikalt. «Plaanid on välja töötatud ja neid rakendatakse vastavalt probleemide tekkimisele,» ütles ta.

Pressiesindaja sõnul on president Vladimir Putini suhtes kehtestatud sanktsioonid mõttetud. «Seal on absurdsed väited varade kohta. Presidendil ei ole rohkem varasid, kui need, mis ta on deklareerinud,» lausus Peskov.

Lääneriigid otsivad võimalusi Venemaa Ukraina invasiooni eest karistada. Venemaa ise nimetab seda aga «sõjaliseks erioperatsiooniks», mille eesmärk on tsiviilisikute kaitsmine.

Peskovi sõnu tegeleb Putin täna majanduslike küsimustega, kohtudes nii keskpanga juhi Elvira Nabiullina, rahandusminister Anton Siluanovi ning Venemaa suurima panga Sberbanki juhi German Grefiga.

Vastuseks keskpanga samme puudutavatele küsimustele vastas Peskov: «Meil ei ole varem  olnud põhjust kahelda oma keskpanga efektiivsuses ja usaldusväärsuses. Ka praegu pole põhjust selles kahelda,» lausus ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles