Tööandjad: riik peab ukrainlastele töölubade andmisel olema paindlik

BNS
Copy
Ukraina ehitaja. Pilt on illustratiivne.
Ukraina ehitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: YURIY DYACHYSHYN

Eesti Tööandjate Keskliidu hinnangul peaks praegu riigipoolne bürokraatia ukrainlastele töölubade väljastamisel või pikendamisel olema väga paindlik; liidu sõnul aitab ukrainlastele töö- ja peavarju tagamine Eestis neil toetada oma Ukrainasse jäänud lähedasi.

«Selge on see, et Ukraina töölised on Eestis väga oodatud ja vajalikud. Ilma nende panuseta läheks eelkõige ehituses ja tööstuses väga raskeks. Seetõttu on oluline, et neil kõigil oleks praegu võimalik Eestisse edasi jääda või sõjakannatuste eest varju tulla. Kindlasti leiaks tööturul rakendust ka nende täisealistele pereliikmetele,» rääkis tööandjate tegevjuht Arto Aas BNS-ile.

Aas rõhutas, et hetkel on kõige olulisem, et Venemaa peataks sõjategevuse Ukrainas ja taastuks rahu. «Süütute inimhingede kaotamine pole rahas mõõdetav ja majanduslikud mured on hetkel teisejärgulised.»

Tööandjate keskliidu tegevjuht märkis, et Eesti ettevõtjate jaoks on väga oluline, et Ukraina töölised ja nende pereliikmed oleksid kaitstud ning turvalises kohas. Kuna sündmused on praegu nii värsked, siis on tema sõnul hetkel veel raske öelda, kuidas see kõik mõjutab Eesti majandust ja tööturgu.

«On kuulda, et osad siinsed ukrainlased on juba lahkunud rindele. On ka neid, kes on läinud oma pereliikmeid ära tooma. Massilist liikumist aga pole seni veel märgata, kuid nagu öeldud – sündmused on väga värsked ja võivad iga päev muutuda,» lausus Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles