Airbnb pakub 100 000 Ukraina põgenikule tasuta eluaset

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Airbnb.
Airbnb. Foto: CHARLES PLATIAU/Scanpix

Majutusettevõte Airbnb pakub lühiajalist tasuta eluaset kuni 100 000 Ukraina sõjapõgenikule, kes suunduvad Venemaa sissetungi eest naaberriikidesse.

Airbnb teatel kirjutasid ettevõtte juhid, sealhulgas tegevjuht Brian Chesky, Poola, Rumeenia, Saksamaa ja Ungari valitsustele, pakkudes neile toetust põgenike majutamisel.

Ettevõtte teatel rahastavad 100 000 ukrainlase lühiajalist majutamist nii ettevõte ise kui ka annetajad ning platvormil teenust pakkuvad inimesed. Põgenike majutamine toimub keskkonnas Airbnb.org, mis on ettevõtte heategevusele keskendunud mittetulundusühing.

Airbnb jaoks pole see esimene kord põgenikke aidata: eelmisel aastal aitas ettevõte ümber asustada Afganistani põgenikel, pakkudes elamispinda enam kui 21 000 inimesele.

Viimastel andmetel on Venemaa sissetungi järel on Ukrainast põgenenud enam kui 500 000 ukrainlast. Euroopa Komisjoni prognooside kohaselt võib nende arv kasvada miljoniteni.

Kuni eelmise nädalani rääkisid Aasovi mere rannikul asuva Mariupoli linna võõrustajad Bloombergile, et äri oli normaalne ja külalised teevad endiselt broneeringuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles