Ukraina palub Venemaa peatamiseks abi Apple'ilt (2)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Apple'i tegevjuht Tim Cook
Apple'i tegevjuht Tim Cook Foto: Richard Drew/Scanpix

Ukraina asepeaminister ja digisiirde minister Mõhhailo Fjodorov kutsus Apple'it üles lõpetama enda toodete ja teenuste müük Venemaal.

Valitsusametnik esitas taotluse Apple'i tegevjuhile Tim Cookile saadetud kirjas, mille ta postitas ka Twitterisse. Fjodorov ütles, et Apple peaks toetama USA sanktsioone, mis kehtestati Venemaale pärast sissetungi Ukrainasse.

«Pöördun teie poole ja olen kindel, et te mitte ainult ei kuule, vaid teete ka kõik endast oleneva, et kaitsta Ukrainat, Euroopat ja kogu demokraatlikku maailma verise autoritaarse agressiooni eest – et, lõpetada Apple'i teenuste ja toodete pakkumine Venemaa Föderatsioonis, sealhulgas blokeerida juurdepääs App Store'ile,» kirjutas Fjodorov.

Erinevalt näiteks Eestist haldab Apple Venemaal ise oma poode ja veebipoodi, mis müüvad iPhone’e, Mac’e, iPade, AirPode ja muid tooteid otse tarbijatele. 

Oma kirjas ütleb Fjodorov veel, et Apple'i toodetele juurdepääsu peatamine võib motiveerida Venemaa noori sõjalisele agressioonile vastu astuma.

USA valitsus võttis hiljuti vastu sanktsioonid, mis keelavad USA tootjatel eksportida teatud kaupu Venemaale, kuid Apple'it ei näi need reeglid mõjutavat.

Ametlikult pole Apple taotlusele vastanud. Küll kommenteeris eile olukorda Ukrainas ettevõtte tegevjuht Tim Cook. «Olen sügavalt mures olukorra pärast Ukrainas. Teeme oma sealsete meeskondade heaks kõik endast oleneva ja toetame kohalikke humanitaarabiga. Olen oma mõtetes hädas olevate inimestega ja ühinen kõigi rahu nõudjatega.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles