Ukrainlased Eestis seisavad raskete valikute ees

Copy
Tööjõurendifirma Nadmar Grupp OÜ juhatuse liige Marko Mõik, kelle ukrainlasest kasupoeg peab suure tõenäosusega rindele minema. 
Tööjõurendifirma Nadmar Grupp OÜ juhatuse liige Marko Mõik, kelle ukrainlasest kasupoeg peab suure tõenäosusega rindele minema. Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Eestis elatist teenivad ukrainlased seisavad raskete valikute ees: osa meestest on saanud mobilisatsioonikutse või plaanib vabatahtlikult kodumaad kaitsma minna, samas on palju ka neid, kes püüavad perekonnaliikmeid konfliktitsoonist ära tuua.

Üks, kes kodumaale appi ruttab, on piimatootja Estonia OÜs farmitöölisena leiba teeninud Ukraina reservist Mihhail, kes rääkis Postimehega enesekindlalt, kuid valis hoolikalt sõnu.

«Minu jaoks pole olukorras midagi uut või erilist: me oleme seda teinud juba 2014. aastast ja inimesed on harjunud. Mitte kõik, aga paljud. Pead kaitsma perekonda ja kodu – see on minu seisukoht,» rääkis ta.

Mihhaili sõnul pole ta ainus, kes kodumaale tagasi läheb. Kuidas seda aga teha, kui lennuliiklus on suletud? «Ükskõik kuidas, bussiga, hääletades – pole vahet,» vastas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles