Balti konkurentsiametid nõuavad Venemaale kõige tugevamaid sanktsioone

BNS
Copy
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Madis Veltman

Balti riikide konkurentsiametite juhtide sõnul peab kogu rahvusvaheline kogukond kindlalt Venemaa agressiooni hukka mõistma ja kehtestama sellise ennekuulmatu tegevuse vastuseks kõige tugevamad võimalikud sanktsioonid, sealhulgas Venemaa poliitilise isolatsiooni.

Ühtlasi toetavad Leedu, Läti ja Eesti konkurentsiametite juhid oma riikide valitsuste poolset hukkamõistu Venemaa laiaulatuslikule agressioonile sõltumatu, rahumeelse ja demokraatliku Ukraina riigi vastu.

«Selline vastuvõetamatu agressioon on rahvusvahelise õiguse räige rikkumine ja kuritegu Ukraina rahva vastu,» rõhutavad Balti konkurentsiametite juhid.

Baltimaade konkurentsiametite juhid lisasid, et Venemaa agressioon rikub põhiõigusi, mida konkurentsipoliitika kaitseb – kodanike, ettevõtjate ja kogu ühiskonna heaolu.

Seetõttu soovitavad Balti riikide konkurentsiametid tungivalt rahvusvahelise konkurentsivõrgustiku International Competition Network (ICN) juhtorganitele peatada Venemaa ja selle ekspertide mistahes vormis osalemine rahvusvahelise konkurentsivõrgustiku korraldatavatel sündmustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles