DSV regionaaldirektor olukorrast Ukrainas: katastroof!

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
DSV.
DSV. Foto: Eero Vabamägi

Venemaa ja SRÜ riikide suunal veoteenust pakkuva DSV regionaaldirektor Alvar Tõruke kinnitas Postimehele, et veod sõjas olevate riikidega on peatatud.

«Oleme pannud pausile enda kõikvõimalikud Venemaad, Ukrainat ja Valgevenet puudutavad veod. Praegu valitseb täielik teadmatus. Hindame olukorda uuesti esmaspäeval,» ütles Tõruke.

DSV regionaaldirektor ei osanud Postimehele öelda, kui palju on neil autosid Ukrainasse kinni jäänud ja kui palju võiks piirkonnas olla Eesti juhte. «Ukraina on sõjas olev riik ja seal muutub olukord iga sekundiga. Tegemist on katastroofiga. Praegu ei ole ma valmis ütlema, kui palju meil autosid ja inimesi Ukrainas on. Meil on suur väga rahvusvaheline grupp, minul see ülevaate puudub.» 

Tõruke kinnitas, et olukord Vene piiridel muutus pingeliseks juba mõnda aega tagasi. «Vene piiridel on järjekorrad viimastel nädalatel oluliselt pikenenud. Aga kuna olukord seal on sageli hektiline, ei osanud me seda alameeriva signaalina näha, millelt võinuks teha kaugeleulatuvaid järeldusi. Nüüd tagasi mõeldes, võis see olla tõesti märk sõjaks valmistumisest. On selge, et sõdival ja sõjaks valmistuval riigil on teistsugune piirikontroll ja- režiim,» lisas Tõruke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles