Soome kiiresti kasvav tarkvaratehnoloogia ettevõte Unikie Oy on rajamas Eestisse arenduskeskust ning palkab järgmise kahe aasta jooksul tööle sada tarkvaraarendajat.

Unikie arendab tehnoloogiaid reaalajas toimuvate protsesside jaoks. Unikie teenused pakuvad lahendusi kolme globaalse makrotrendi –asjade internet, 5G ja tehisintellekti ristumiskohal. Unikie tehnoloogia ühendab erinevatest allikatest pärit andurite andmed ja kasutab tehisintellekti, et muuta need andmed teabeks, mida saab seejärel kasutada seadmete, sõidukite ja protsesside reaalajas juhtimisel. Ettevõttel on kliente autotööstuses, aga ka teistes tööstusharudes ja telekomiettevõtetes üle maailma.

Foto: Unikie Oy

Unikie turg on uus ja selle piiramatu rakenduspotentsiaal on alles algus. Unikie on sellel uuel turul pioneer, kellel on tugev oskusteave ja kogemus. «Otsustasime investeerida Eestisse siinse kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu tõttu. Üle maailma kasvab nõudlus meie pakutavate tehnoloogiateadmiste ja lahenduste järele, näiteks autotööstuses, kosmosesektoris, sadamates, logistikakeskustes ja laevanduses,” kommenteeris Unikie Eesti direktor Ville Ilves.

Unikie OY loodud tehnoloogiaga varustatud kliendid on oma valdkonna digitaalse ümberkujundamise teerajajad. Unikie pakutavad teenused sobivad kasutamiseks ettevõtetes, kus vajatakse juurdepääsu teabele reaalajas - näiteks kaevandustes, sadamates ja muudes suletud tööstuskeskkondades. Tarkvaratehnoloogia arendajad aitavad luua kohandatud rakendusi, mis vastavad otseselt tööstuse ja ettevõtte nõuetele.

Unikie OY ärivaldkonnad on autotööstus, tööstus ja turvaline side.

Unikie on saavutanud olulise positsiooni juhtivate autotootjate partnerina. Hiljuti Münchenis toimunud ühel autotööstuse suuremal messil IAA Mobility 2021 tutvustas Unikie oma Saksamaa autotööstuse assotsiatsiooniga (VDA) loodud automatiseeritud parkimislahendust koostöös BMW, Fordi, Jaguar-Land Roveri ja Mercedes Benziga.

Foto: Unikie Oy

Tehisintellekti abil võimaldab Unikie tehnoloogia näiteks autot kaugjuhtimisega juhtida ja parkida ilma juhita. Mis puutub tööstuslikesse protsessiliinidesse, siis võimaldab Unikie tehnoloogia protsessiliini pidevat ja jälgitavat juhtimist.

Üha tähtsamaks on muutumas reaalajas otsuste tegemisel infoturve, võrguliikluse terviklikkus ja usaldusväärsus. Unikie üks peamisi tootearendusvaldkondi on turvalise andmeliikluse tagamine: kui andmesidevõrgu kaudu on ühendatud suur hulk andurite andmeid, tuleb luua võimalused ka turvaliseks andmeedastuseks.

2015. aastal asutatud Unikie on üks Soome kiiremini kasvavaid tehnoloogiaettevõtteid, mille eelmise aasta käive oli 46 miljonit eurot. Eesmärk on hoida kiiret rahvusvahelist kasvu, sest nõudlus ettevõtte tehisintellekti, süvatehnoloogia ja turvalahenduste järele kasvab kiiresti kõikjal. Lisaks Soomele on nüüd ka kontor Eestis Tallinnas, ning peagi avatakse ka teine kontor Tartus. Firmal on esindused Ameerika Ühendriikides, Rootsis, Saksamaal ja Poolas.

Copy