Euroopa endised riigijuhid lahkusid Venemaa firmade nõukogudest (3)

PM Majandus
Copy
Soome endine peaminister Esko Aho.
Soome endine peaminister Esko Aho. Foto: Scanpix/ Mikhail Metzel

Itaalia ja Soome endised peaministrid ning Austria endine kantsler astusid täna Vladimir Putini Ukraina ründamise pärast Venemaa firmade nõukogudest välja.

Itaalia endine peaminister Matteo Renzi lahkus Venemaa suurima autojagamisteenuse Delimobil nõukogust. Ettevõtte asutaja on Itaalia ärimees Vincenzo Trani.

Renzi kinnitas Briti majanduslehele Financial Times, et saatis Demobili nõukogule lahkumisavalduse e-kirjaga.

Endine Soome peaminister Esko Aho lahkus Venemaa suurima panga Sberbanki nõukogust, kus ta oli sõltumatu liikmena olnud kuus aastat.

«Sellistes tingimustes ei ole mul võimalik nõukogus tööd jätkata. Mul ei ole põhjust panga või selle tegevuse vastu protesti avaldada, kuid sõja tõttu ei ole töö jätkamine võimalik,» lausus ta, lisades, et näeb võimaliku konflikti riski, mida ta soovib vältida: see oleks vastuolu nõukogu liikme rolli ning Venemaa poliitika ja majanduse vahel. «Ma ei olnud siin poliitilistel põhjustel, kuid pidin poliitilistel põhjustel lahkuma,» lausus Aho.

Sberbank ei soostunud Briti majanduslehele kommentaare jagama.

Endine Austria kantsler Christian Kern lahkus Venemaa raudteede nõukogust. Tema sõnul on ettevõte nüüd osa Venemaa sõjalogistikas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles