Kreml: turu emotsionaalset reaktsiooni Ukraina sündmustele oli oodata (1)

BNS
Copy
Kremli kõneisik Dimitri Peskov.
Kremli kõneisik Dimitri Peskov. Foto: Mikhail Japaridze / TASS / Scanpix

Kreml ütles neljapäeval, et rubla väärtuse ja Moskva börsi järsk langus on ootuspärane reaktsioon Vene vägede Ukrainasse tungimisele.

«Turgude ja finantssektori emotsionaalset reaktsiooni oli ette arvata. Rakendatud on kõik vajalikud meetmed tagamaks, et see periood saaks võimalikult kiiresti mööda,» ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Vene rubla ja turud languses

Venemaa börsidelt on Ukraina ründamise järel haihtunud 250 miljardi dollari eest väärtust, kuna investorid kardavad karme Lääne sanktsioone.

Rubla langes 9,4 protsenti, rekordmadalale tasemele 89,6 rubla dollari kohta ning aktsiad kukkusid 45 protsenti – tegu on Bloombergi andmetel kõigi aegade suurima kukkumisega.

Vene keskpank teatas, et sekkub forex-turule ja võtab kasutusele vajalikke meetmeid finantsstabiilsuse hoidmiseks. Keskpank pole veel intresside tõstmist maininud, kuid teatas, et süstib pankadesse triljoni rubla ehk 11,5 miljardi dollari väärtuses likviidsust.

Valuutaanalüütik Piotr Matyse hinnangul hakkaks keskpank intresse tõstma siis, kui rubla väärtus kukuks sajandikuni dollarist. Matyse sõnul aitab Venemaad fakt, et varem on kogutud suuri välisvaluutareserve.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles