USA kuulutas välja sanktsioonid Nord Stream 2 ehitanud firmadele ja isikutele (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Läänemerre Nord Stream 2 gaasijuhet paigaldava aluse Fortuna pardal viibivad spetsialistid on kogunenud ühispildile viimase jupi nr 200 858 vettelaskmise eel 6. septembril 2021.
Läänemerre Nord Stream 2 gaasijuhet paigaldava aluse Fortuna pardal viibivad spetsialistid on kogunenud ühispildile viimase jupi nr 200 858 vettelaskmise eel 6. septembril 2021. Foto: Axel Schmidt/Nord Stream 2/Axel Schmidt/Nord Stream 2/TASS

Joe Bideni administratsioon kuulutas eile välja sanktsioonid firmade ja isikute vastu, kes seisid Venemaa-Saksamaa gaasijuhtme Nord Stream 2 ehitamise taga. 

Naftajuhet Nord Stream 2 ehitanud ettevõte Nord Stream 2 AG on Venemaa naftagigandi Gazprom tütarettevõte, kuid sanktsioonid laienevad ka firmadele, kes täitsid naftajuhtme rajamisel tellimustöid ning nende juhtkondi, teatas Reuters.

«Täna andsin ma oma administratsioonile rakendada sanktsioonid Nord Stream 2 AG ja selle juhtkonna vastu. Need sammud on järgmine osa meie sanktsioonidest vastuseks Venemaa tegevusele Ukrainas. Nagu olen selgeks teinud, ei kõhkle me astumast edasisi samme, kui Venemaa jätkab olukorra eskaleerimist,» ütles Biden oma eilses avalduses, mille tegemise ajal ei olnud Venemaa reaalseid rünnakuid Ukrainas veel alustanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles