Baltikumi suurimas meediaettevõttes tehakse suuremat IT-d kui välja paistab

Postimees Grupi ühisüritused on alati väga oodatud. Augustis toimusid üle mitme aasta meediaettevõtete suvepäevad Setomaal. Suvepäevadel osales üle 200 inimese. Foto: Tallinna meediamaja
Postimees Grupp
Copy

Postimees Grupp koos sõsarettevõtetega on suurim meediakontsern Baltikumis, mille tegevus hõlmab erinevaid meediateenuseid ning televisiooni-, raadio- ja telekomiteenuseid.

Me oleme pika ajalooga suur ettevõte, kuid oma igapäevatöös tegutseme kiiresti ja otsustavalt. Samuti ei teata, et õigupoolest teeme palju suuremat IT-d, kui välja paistab. Tihti arvatakse, et IT seisukohast veebimeedia tegemine on lihtne ja igav. Kuskil poolpimedas keldris on tagumises nurgas mõned serverid ja kaks kohmetut IT-poissi, kes kogu lahendust haldavad ja natuke arendavad ka. See on muidugi täiesti vale. Üle Baltikumi kolm nüüdisaegset serveriruumi, parimad töövahendid ja tänapäevased tarkvarad, agiilsus ja mikroteenustele orienteeritus, IT-majalik töökultuur ning kirsiks tordil on hiljuti valminud moodne Meediamaja, mille kõrgel korrusel naudib kogu meie IT ja tehnoloogia üksus vaadet Tallinna kesklinnale

Ka sul on võimalik Postimees Grupiga liituda ja oma kogemus meie IT ja tehnoloogia üksusesse tuua. Sind ootavad nii pikaajalise meedia- ja tarkvaraarenduskogemusega kui ka meiega alles värskelt liitunud kolleegid.

Miks töötada Postimees Grupi IT ja tehnoloogia üksuses?

See on segu töörõõmust, tiimi töökultuurist ja mastaabist, mis puudutab igapäevaselt sadu tuhandeid inimesi.

Kõige olulisemad on tiimiliikmed ja nende töörõõm ning samuti on tähtsal kohal meie töökultuur. Just töörõõm ja töökultuur on omavahel tihedalt seotud. Anname endast parima, et hoida ja arendada «IT-majalikke» hoiakuid ja mõtteviisi. Meie tiimi töökultuuris on oluline anda endast parim ning selleks saab ka iga tiimiliige valida endale sobivad töövahendid – olenemata kas selleks on Windows või Mac, üks või kolm monitori, hiir või trackpad, mürasummutavad nööp-kõrvaklapid või ülekõrvaklapid –, see on sinu valik. Samuti on tähtis teha koostööd, mitte käia koos tööl – tänapäeva pidevalt muutuvas tehnoloogilises keskkonnas on kriitilise tähtsusega lahendada probleeme koos ning jagada kogemust. Olulisel kohal on areng ja jätkusuutlikkus. See kehtib nii meie tiimiliikmetele kui ka süsteemidele ja lahendustele. Selle juures on tähtis, et me loome lahendusi iseendale – nendega tuleb elada ka kuue kuu või kolme aasta möödudes. Hindame eksperimenteerimist. Eksperimenteerimise osa on ka läbikukkumine, kuid seda ei vaadata kui edu vastandit, vaid kui teekonna osa eduni. Töökultuur ei ole miski, mis on valmis ja nii jääbki aastateks – töökultuur areneb ja muutub koos tiimiliikmetega.

Meie töö puudutab igapäevaselt sadu tuhandeid inimesi. Täna külastab meie loodud ja hallatavaid lahendusi iga päev ligikaudu pool miljonit kasutajat – selline ühiskondlik roll ja mastaap annab meile nii vastutuse kui vabaduse.

Kolleegid vaatamas meie vehklejate kullamatši. PS! Siin on ka kontorikoertel oma töötõend. Lisaks lõppenud Tokyo ja Pekingi olümpiamängudele toovad Postimees ja Kanal 2 Eesti spordisõpradeni ka Pariisi olümpiamängud.
Kolleegid vaatamas meie vehklejate kullamatši. PS! Siin on ka kontorikoertel oma töötõend. Lisaks lõppenud Tokyo ja Pekingi olümpiamängudele toovad Postimees ja Kanal 2 Eesti spordisõpradeni ka Pariisi olümpiamängud. Foto: Erakogu

Õppimis- ja arenguvõimalusi kõigile

Meie IT pakub väljakutseid, millega keskmiste veebilahenduste tegemisel rinda pista ei tule – tuhanded erinevad seadmed, sajad tuhanded serveripäringud minutis, teenuste kiiruste mõõtmine milli- ja isegi nanosekundites, mahtude ja kiiruste viimase piirini optimeerimine. Meilt leiab õppimis- ja arenemisvõimalusi kindlasti igaüks. Ühtlasi on olulisel kohal valmidus ka ise muutuda ja õppida. Uutes projektides püüame avastada uusi tehnoloogiaid ja võimalusi – õppimine läbi oma igapäevatöö. Nii on ka kogu IT arhitektuur ehitatud üles selliselt, et töötajatel oleks vabadus ja võimalus eksperimenteerida, mängida ja katsetada. Iga lahenduse ja teenuse jaoks valitakse pigem keel ja tehnoloogia, mis toetavad eesmärki. Ja on ka kordi, kus jõuame tiiruga tagasi ja teeme aasta varem tehtud lahendusi ümber, kuna vahepeal oleme õppinud selgeks parema või täiustatud viisi. Me oleme küll defineerinud enda jaoks kasutatavad tehnoloogiad, kuid see on piisavalt lai, et tagada intellektuaalne vabadus ja mängulisus.

Teine osa arengust on erinevad koolitused, konverentsid, töötoad, kuid ka lihtsalt erialase veebiväljaande või raamatute lugemine töö ajal.

Vali endale sobivaim töötamise viis

Meie töökultuuri üks igapäevane ja kasvav osa on tark töötamine. Tark töö ei tähenda ainult asukohast sõltumatust kaugtööna, vaid mitmemõõtmelist paindlikkust tiimis. 100% kontoris, 50/50 kontori ja kodukontori vahel või 100% kodukontor ei ole ettekirjutatud. Hea on tõdeda, et meie tiimides on esindatud kõik kolm vormi kui ka hübriidversioonid kõigist eelnevatest. See on iga tiimi konsensus, kuidas meie tiimina töötame – konsensus, mis põhineb usaldusel ja koostööl. Hindame väga oma tiimiliikmete isiklikku aega – selleks oleme kujundanud oma tööprotsessid nõnda, et töövälisel ajal oleks võimalikult paljud riskid maandatud.

Mida tuleb Postimees Grupi IT ja tehnoloogia üksuses teha?

Meil teevad kõik tiimiliikmed kõike – saab teha uut funktsionaalsust ja täiesti uusi lahendusi, kuid peab tegema ka juba olemasolevaid lahendusi paremaks. Tuleb lahendada lihtsaid vigu tarkvaras, kui ka selliseid, mille üle murrad pead mitu päeva. Kuna meie jaoks on jätkusuutlikkus tähtsal kohal, siis ka see on üks osa meie igapäevast – olemasolevate lahenduste täiustamine või täiesti uuesti tegemine tänapäevases võtmes.

Millised tehnoloogiad on peamised?

Tarkvaraarenduses põhiliselt kasutatavad tehnoloogiad on Node.js, Go, PHP (Symfony ja Laravel), Vue.js, Docker, samas on arendajatel võimalus kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid, mis sobivad kõige paremini just konkreetse projektiga. Näiteks läbi eksperimenteerimise ja tiimiliikmete enda huvi jõudis meie tänaseks igapäevaselt kasutatavate tehnoloogiate hulka Go. Oleme mikroteenustele orienteeritud ning neid on meil tänaseks juba üle 300.

Kui tunned huvi ja tahaksid liituda meeskonnaga, kus saad olla osa milleski suurest ning oma ideid teostada, siis uuri lähemalt:

www.postimeesgrupp.ee/tule-toole.

Galeriid kasutatakse nii klaverikontsertideks, vaktsineerimistalguteks, kontserni juhtide klubi üritusteks või lihtsalt lõunatamiseks, lõõgastumiseks ja kunsti nautimiseks.
Galeriid kasutatakse nii klaverikontsertideks, vaktsineerimistalguteks, kontserni juhtide klubi üritusteks või lihtsalt lõunatamiseks, lõõgastumiseks ja kunsti nautimiseks. Foto: Tallinna meediamaja

• Olulisel kohal on koos võitude tähistamine, töötajate tunnustamine, ühisürituste korraldamine, sport ja tervislikud eluviisid. Lisaks Stebby pakutavatele terviseteenustele on meediamaja inimestel võimalik osaleda algatustes, nagu näiteks joogatunnid. Lisaks aitab töörõõmu hoida ja taastada Võõra Sõbra tööpsühholoogiteenus.

• Lähtutakse põhimõttest, et inimeste töörõõm on juhtide kätes, samuti toetatakse ettevõttesisest karjääri nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt.

• Järelkasv on oluline ja sellega tegeletakse pidevalt. Suviti on abiks ligi poolsada suvetöötajat, neist mitmed jäävad meile edasi tööle. Andekaid ajakirjandusüliõpilasi toetatakse SA Postimehe Fond stipendiumikonkursi kaudu. Et tuua ajakirjandusse ka need ajakirjandushuvilised, kes ei ole kunagi ajakirjandust õppinud, alustas sügisel juba kolmas ajakirjanduskooli lend. Õppes saavad tasuta osaleda ka ettevõtte töötajad.

• Postimees Grupp on olnud tudengite seas Instari läbi viidud uuringu tulemusel alati atraktiivne tööandja ning tunnustatud märgisega Top Tööandja (IT ja telekom-sektoris). Lisaks edendatakse ettevõttes järjepidevalt paindlikke tööviise, mida tõendab Kaugtöö Tegija märgis.

Copy
Tagasi üles