Suurbritannia määrab sanktsioonid Vene pankadele ja isikutele

Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson.
Suurbritannia peaminister Boris Johnson. Foto: David Cliff

Suurbritannia kehtestab sanktsioonid viiele Vene pangale ja kolmele «väga kõrge netoväärtusega isikule», ütles teisipäeval peaminister Boris Johnson.

 

Johnson mõistis hukka Vene vägede paigutamise Ida-Ukraina separatistlikesse piirkondadesse, öeldes, et see on Venemaa uus invasioon ja ettekääne täiemahuliseks pealetungiks.

Briti valitsus kasutab parlamendilt saadud volitusi eelnevalt ettevalmistatud sanktsioonide kehtestamiseks «Kremlile strateegiliselt tähtsatele Venemaa isikutele ja üksustele», ütles Johnson parlamendis.

Sanktsioonid määratakse Rossija pangale, Tööstus-hoiupangale (IS), Genpangale, Promsvjazpangale ja Musta mere pangale.

Ärimeeste Gennadi Timtšenko, Boriss Rotenbergi ja Igor Rotenbergi varad Ühendkuningriigis külmutatakse ja neil keelatakse selle riigi külastamine, ütles Johnson.

Kõigil Suurbritannia isikutel ja üksustel keelatakse nende kolme ärimehe ja viie pangaga äri ajada.

«Me ei oska öelda, mis eelolevatel päevadel juhtuda võib,» tõdes Johnson alamkojas, kus Moskva sammud üksmeelselt hukka mõisteti.

Me peame olema valmis pikaks kriisiks, lisas ta.

Ta lisas, et see on esimene osa ettevalmistatud sanktsioonidest, kuid London on valmis kehtestama neid veel koostöös USA ja Euroopa Liiduga.

Vene suursaadik Ühendkuningriigis kutsuti teisipäeval välisministeeriumi oma riigi tegevust selgitama.

«Me tegime Vene suursaadikule selgeks, et Venemaal tuleb maksta oma tegevuse eest kõrget hinda täiendavate sanktsioonide näol, kui ta vägesid tagasi ei tõmba,» ütles ministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles