Starship laiendas USAs haaret

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Starshipi pakiroborid uue poe ees.
Starshipi pakiroborid uue poe ees. Foto: Starship

Iseliikuvaid pakiroboteid arendav Starship Technologies alustas toidukaupade kojuvedu USAs Pleasantonis, kirjutab Forbes.

Esialgu saab 82 000 elanikuga California linnas robotkulleriga kaupu tellida küll vaid ühest, Lucky California-nimelisest esinduskauplusest. Samuti on piiratud teeninduspiirkond, mida Starship lubab lähiajal siiski oluliselt suurendada.

Lucky California kauplust haldab Save Mart Supermarkets, kes alustas koostööd Starshipiga 2020. aasta septembris. Esmalt debüteeriti Modesto linnas, Pleasantoni lisandumine on jätk sellele partnerlepingule, kirjutab Forbes.

«Meil on väga hea meel tuua Luckyga koostöös ka Pleasantoni linna autonoomse tarne eelised,« ütles Starshipi müügi- ja äriarenduse juht Ryan Tuohy. «Alates teenuse käivitamisest Modestos 2020. aastal oleme näinud ülimalt positiivset vastuvõttu ja seda, kuidas robotid on võetud kohalikus kogukonnas omaks.»

Iga Starshipi robot suudab enda laekas kanda 9 kilogrammi raskust ehk korraga mahub sinna ära umbes kolme ostukotti. Robotid liiguvad kõnniteedel, ületavad tänavaid ja on võimelised ületama takistusi, et tellijale kaup kohale toimetada. Samas tuleb meeles pidada, et treppidest nad üles ei saa, kirjeldab Forbes enda lugejatele.

«Alates meie kontaktivaba kohaletoimetamise teenuse debüüdist Modesto poes, on kogukonna tagasiside olnud uskumatult positiivne,» lisas ettevõtte Save Mart Companiesi asepresident ja turundusjuht Barbara Walker.

Starshipi põhiline tegutsemiskoht USAs on siiski ülikoolilinnakud. The Verge teatas hiljuti, et Starshipil on 20 ülikoolilinnakus kokku umbes 1000 robotit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles