Krüptomaailmas puhuvad jäised tuuled: ethereum'i asutaja hoiatas krüptotalve eest

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Ethereum kaasasutaja Vitalik Buterin esines reedel ETHDenver konverentsil Denveris.
Ethereum kaasasutaja Vitalik Buterin esines reedel ETHDenver konverentsil Denveris. Foto: Michael Ciaglo

Ethereum'i plokiahela kaasasutaja Vitalik Buterin prognoosib uue krüptotalve tulekut ja leiab, et digimaailm võib praegusest krüptoraha hinna langusest kasu saada.

«Inimesed krüptomaailmas tervitavad karuturgu,» ütles Buterin Bloombergile antud intervjuus. «Nad tervitavad karuturgu, sest aeg, mil hinnad tõusevad tohutult, teeb küll palju inimesi õnnelikuks, kuid see tõmbab ligi väga palju lühiajalist spekulatiivset tähelepanu.»

Krüptovaluutade hinnad on langenud pärast tippu mullu novembri alguses. Bloomberg Galaxy krüptoindeks on kõigi aegade kõrgeimast tasemest umbes 45 protsenti madalamal. Ethereum, maailma enimkasutatava plokiahela põhivaluuta, on tulnud alla umbes 40 protsenti.

Alates viimasest krüptotalvest 2018. aastal on sektor õitsenud. Pullituru ajal investeeritud raha tekitas üleöö palju miljonäre ja miljardäre, kuid põhjustas ka palju kahju ja valu. Turuga manipuleerimise skeeme, nagu pumbad ja prügilad, leiti sageli sellistest krüptorakendustest, mida haldasid inimesed, kes tegelesid krüptoga ainult lühiajalise kasumi saamiseks.

«Krüptotalved on aeg, mil paljud neist rakendustest kukuvad ära ja selgub, millised projektid on tegelikult pikaajaliselt jätkusuutlikud,» ütles 28-aastane krüptomiljardär.

Ta lisas ka, et krüptotalv võib aidata keskenduda tehnoloogia täiustamisele ka neil, kes krüptoprojekte ehitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles