Kreeka rannikul süttinud parvlaevalt leiti üks ellu jäänud inimene

BNS
Copy
Põleva Euroferry Olympia päästmine merel.
Põleva Euroferry Olympia päästmine merel. Foto: STAFF

Üks Kreeka rannikul lähedal neljapäeva õhtul põlema läinud laevas kadunuks jäänud inimene leiti pühapäeval elusana, teatas Kreeka rannikuvalve AFP-le.

Päästjad märkasid meest viga saanud laeva ahtris, kui seda sadamasse pukseeriti.

«Öelge, kas ma olen elus,» olevat 21-aastane Valgevenes sündinud veoautojuht päästjatelt küsinud, väitis veebileht Proto Thema.

Reedel evakueeriti Itaalia lipu all sõitnud laevalt Euroferry Olympia ja viidi Korfu saarele üle 280 inimese, kuid kadunuks jäi 12 veoautojuhti.

Aluselt päästetud autojuhid rääkisid Kreeka avalik-õiguslikule ringhäälingule, et mõned nende ametikaaslased eelistasid magada autodes, kuna kajutid olid ülerahvastatud.

Itaalia keskkonnaministeerium teatas laupäeval, et märkas Korfu lähedal põlema süttinud parvlaevalt pärit võimalikku leket.

Euroferry Olympia vedas hinnanguliselt 800 kuupmeetrit kütust ja 23 tonni «söövitavaid ohtlikke aineid», teatas ministeerium avalduses.

Päästetud mees on üks kadunuks jäänud veoautojuhtidest. Algselt teatasid võimud, et kadunuks jäänutest seitse on Bulgaariast, kolm Kreekast, üks Türgist ning üks Leedust.

Pühapäeval väideti, et algses infos sisaldus viga ning puuduvaks leedulaseks peetud mees oli tegelikult Valgevenest ning nüüd pääses ta eluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles