Maaeluminister kaitseb homme Brüsselis Eesti eripära

PM Majandus
Copy
Tehnoloogiline progress põllumajanduses lubab ehitada üha nutikamaid roboteid, näiteks selliseid, mis võimaldavad asendada keemilise umbrohutõrje mehaanilisega.
Tehnoloogiline progress põllumajanduses lubab ehitada üha nutikamaid roboteid, näiteks selliseid, mis võimaldavad asendada keemilise umbrohutõrje mehaanilisega. Foto: Wikimedia Commons

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb esmaspäeval Brüsselis algaval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kohtumisel, kus peateemana on arutelu all Euroopa roheleppe, ühise põllumajanduspoliitika ja kaubanduspoliitika sidusus. Kruuse läheb kohtumisele seisukohaga, mis nõuab keskkonna- ja kliimaeesmärkide seadmisel liikmesriikide eripäradega arvestamist.

«Võtame või eelnõu, mis praegusel kujul näeb ette Euroopa Liidus taimekaitsevahendite kasutamise vähendamist 50 protsendi võrra. Eestil on keeruline sellega kaasa minna, sest meie tase on juba täna mitu korda väiksem kui paljudes teistes liidu riikides,» ütles minister Kruuse. «Igal juhul ei tohi kõrgemate kliimaambitsioonide seadmine ohustada kohapealset tootmist.»

Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kohtumisel on lisaks nimetatud teemadele arutelu all ka metsade raadamise määruse eelnõu. Lisaks on päevakavas ülevaade liidu turuolukorrast ning fütosanitaarküsimustest.

Päevakavva on planeeritud ka kahepoolne kohtumine Euroopa Komisjoni keskkonna, ookeanide ja kalanduse voliniku Virginijus Sinkevičiusega, et vahetada mõtteid mullastrateegia, taimekaitse ja ühise kalanduspoliitika teemal.

Maaeluminister Urmas Kruuset saadavad kohtumisel ministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann ning välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Peeter Seestrand. Lisainfot kohtumise kohta leiad Euroopa Liidu Nõukogu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles