Eesti roheidu tõi turule päikeseelektrit tootva seina

BNS
Copy
Esimese ärikliendina võttis Go Verticu päikeseelektrit tootva seina kasutusele Eesti energiaettevõte Alexela.
Esimese ärikliendina võttis Go Verticu päikeseelektrit tootva seina kasutusele Eesti energiaettevõte Alexela. Foto: Alexela

Eesti roheidu Go Vertic tõi turule päikeseelektrit tootva seina, mida on tulevikus võimalik kasutada nii elektrirataste, -tõukside kui ka -autode akude laadimiseks.

Go Verticu juhi Kevin Kuusiku sõnul on seinapind siiani täiesti kasutamata ressurss. Tema sõnul on ettevõtte eesmärk vähendada hoonete süsiniku jalajälge ning panna seinad elektrit tootma.

«Lahendame ühekorraga ära mitu olulist asja: teeme hoonete fassaadid kauniks ning paneme seinad raha teenima,» lausus Kuusik.

Esimese ärikliendina võttis Go Verticu päikeseelektrit tootva seina kasutusele Eesti energiaettevõte Alexela.

Kuusik märkis, et päikeseelektrit tootev sein ei ole imerohi ega võluvits, mis seljatab hetkega energiakriisi või päästab tarbijad kalli elektri hinna küüsist, küll aga astuti tänu Alexelale oluline samm edasi, et jõuda oma tootega Euroopa turule.

«Me räägime perioodist 5–10 aastat ning turumahust 10 miljardit eurot,» tõi idufirma juht välja.

Eesti roheidu Go Vertic töötas välja patendeeritud kinnituslahenduse, mis paneb seinad päikeseelektrit tootma. Elektrit tootva seinalahenduse eluiga ning garantii on ettevõtte sõnul enam kui 30 aastat ning keskmine investeeringu tasuvusuaeg sõltuvalt hoonest 7–10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles