Suur koroonakaart: millistes Euroopa riikides saab piiranguvabalt elada ja reisida

Copy
Neiud Hispaanias Kanaari saarte rannas liivaskulptuuride juures
Neiud Hispaanias Kanaari saarte rannas liivaskulptuuride juures Foto: BORJA SUAREZ/Scanpix

Pass, test või üldse mitte midagi? Kes kevadist reisi Euroopas plaanib, saab allolevalt kaardilt vaadata, kus millised nõuded kehtivad ja kes hakkab piiranguid lähiajal leevendama.
 

Koroonanõuded muutuvad Euroopas vaat et iga päevaga ja on ülimalt eriilmelised: on riike nagu Austria, kes tahtis hakata vaktsineerimata kodanikke trahvima ning riike nagu Tšehhi või Šveits, kes absoluutselt kõik piirangud päevapealt maha võtsid.

Üldjoontes näib kehtivat põhja-lõuna suund: Euroopa põhjaosas olevate riikide jaoks on koroonapass ja erinevad piirangud eilne päev, samal ajal kui Kesk-Euroopa riigid veel koroonanõuetega kimpus on.

Saksamaal pole näiteks otsust tehtud, sest kuigi teadlased on viidanud, et 4. koroonasüsti doos ei anna inimese tervisele suuremat lisandväärtust, tahavad liidumaade tervishoiuministrid vaktsiinikohustust kehtestada.

Alljärgnevalt püüdsime kokku koguda info selle kohta, kus piirangud juba maas on, kus lähinädalatel koroonapiirangud kukuvad ning kus tuleb veel lisapiirangutega arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles