Soome võtab kasutusele meetmed, et leevendada kasvavate energiakulude koormust (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Soome lipp.
Soome lipp. Foto: Ints Kalnins

Soome ühines teiste Põhjamaadega, kes teatasid meetmetest, mis aitavad leevendada energiakulude tõusust tulenevat koormust neile, keda see kõige enam mõjutab, keskendudes transpordile ja põllumajandusele.

Ühe olulise meetmena subsideerib Soome valitsus kodanike töölesõitu, mis läheb riigile sel aastal maksma umbes 142 miljonit eurot saamata jäänud maksutuludena, ütles rahandusminister Annika Saarikko reedel Helsingis ajakirjanikele, vahendab Bloomberg.

See on viimane samm Põhjamaade avalduste seerias, millega püütakse vähendada kodumajapidamistele ja ettevõtjatele langevate elektriarvete mõju, kuna Euroopat on tabanud energiakriis.

Kava hõlmab ka maksusoodustust põllumajandushoonetele, mille maksumus on umbes 10 miljonit eurot, ja laenutagatist, et toetada kodumajapidamiste kliimasõbralikke investeeringuid.

Saarikko sõnul mõjutavad meetmed riigieelarvet sel aastal vaid kaotatud maksutulude näol ja ei sisalda kulutuste suurendamist. Valitsus alustab ka ettevalmistusi uue diislikütuse maksusüsteemi kehtestamiseks, mis võib maksma minna umbes 300 miljonit eurot, samuti meetmeid sissetulekutoetuseks neile, keda energiakulude tõus kõige enam mõjutab.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles