Putin käskis ehitada Leningradi oblastisse Valgevene kaubaterminali (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja Valgevene president Aleksandr Lukašenko osalesid reedel Moskvas ühisel pressikonverentsil.
Venemaa president Vladimir Putin ja Valgevene president Aleksandr Lukašenko osalesid reedel Moskvas ühisel pressikonverentsil. Foto: sputnik

Vene president Vladimir Putin andis korralduse alustada otsekohe Peterburi lähedale Valgevene kaubaterminali ehitamist, ütles reedel Valgevene režiimi juht Aleksandr Lukašenko pärast Moskvas peetud kahepoolseid kõnelusi.

«Arutasime konkreetselt mõnda teemat, eriti olulist. Näiteks mainisite kaaliväetisi. Olen tänulik Vladimir Vladimirovitšile, et ta andis vahetult korralduse, sest palusin, et meil on vaja sadamat (...) President andis käsu, mina palusin talt, et venelased meid aitaksid, ei olnud venitamist, bürokraatiat – asi ei ole rahas, selle jaoks on raha –, et saaksime Peterburi lähedale oma sadama ehitada ja seal miljoneid tonne veoseid ümber laadida,» ütles Lukašenko.

«Minu juuresolekul anti korraldus alustada otsekohe selle ehitusega ja me saadame aasta-pooleteise jooksul teele ma ei tea kui palju miljoneid tonne lasti,» lisas Lukašenko.

«Aga kui me lahkume Ukrainast ja Leedust, mis täitsid 30 protsenti oma eelarvest meie transiidist, siis sinna me ei naase,» rõhutas Valgevene president.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles