Iphone'i kasutajate maskiprobleem saab lõpuks lahenduse

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Maski kandev Iphone'i kasutaja Apple'i promoüritusel.
Maski kandev Iphone'i kasutaja Apple'i promoüritusel. Foto: Budrul Chukrut/Scanpix Baltics.

iPhone'i uus tarkvaravärskendus lahendab lõpuks nurina, mis on kasutajaid häirinud alates Covid-pandeemia algusest: lõpuks saab oma telefoni avada ilma maski eemaldamata.

Probleemile lahendust pakkuv Face ID uus versioon peaks iPhone'ide ja iPadideni jõudma märtsi esimeses pooles koos iOS 15.4 uuendusega.

Apple'i 3D-näotuvastussüsteem jõudis turule 2017. aastal iPhone X-i uue funktsioonina. Koroonapandeemia ajal muutus see kasutajatele aga kohati üsna ebamugavaks, kuna ei võimaldanud maskikandjatel enda iPhone'e avada ilma näokatteid eemaldamata.

Eelmisel aastal lahendas Apple probleemi ajutiselt inimeste jaoks, kes kasutavad Iphone'iga paralleelselt ka Apple'i nutikellasid, võimaldades neil avada Iphone'i nii maski kui ka päikseprille kandes.

Uue tarkavarauuendusega jõuab kasutajateni eeldatavasti ka teenus Universal Control, mis võimaldab kasutada ühte klaviatuuri või puuteplaati mitmes iPadis ja Macis.

Lisaks IOSi tarkvarauuendusele on märtsis Apple'ilt oodata ka uut Ipadi ning odavama hinnaklassi Iphone'i, kirjutab Bloomberg. Samuti peaks sel aastal tutvustatama ka uusi Maci lauaarvutid, ümberkujundatud MacBook Airi, värskendatud MacBook Pro uusi versioone, kolme uut Apple'i nutikella, iPhone 14 ja uusi AirPodse, kirjutab Bloomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles