LHV tahab saada Eesti suurimaks pangaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
LHV Grupi juht Madis Toomsalu lubab aktsionäridele lähiaastateks ettevõtte hoogsat kasvu.
LHV Grupi juht Madis Toomsalu lubab aktsionäridele lähiaastateks ettevõtte hoogsat kasvu. Foto: Erik Tikan

LHV Grupi juhatuse esimees Madis Toomsalu võis mõni päev tagasi rahuolevalt märkida: «Võib öelda, et oli läbi aegade parim aasta.» Samas ei hoidnud ta investoritele ja finantsajakirjanikele pangagrupi viie aasta finantsplaani tutvustades ka ambitsioone vaka all: LHV tahab kasvada viie aastaga suuruselt teiseks ning aastaks 2032 suurimaks pangaks Eestis.

Pangagrupi eelmise aasta tulu kasvas 36 protsenti, 140,4 miljoni euroni, ning puhaskasum 51 protsenti, 60 miljoni euroni. Kasum aktsia kohta kasvas 50 protsenti, 1,94 euroni.

Tundub, et LHV ambitsioonikas plaan on täiesti teostatav, sest kahe suurema, Swedbanki ja SEB kasv on juba aastateks paigale tammuma jäänud.

Järgnevaks viieks aastaks prognoosib LHV Grupp tulu kasvu keskmiselt 17 protsenti aastas, 312 miljoni euroni 2026. aastaks ning kasumi kasvu keskmiselt 21 protsenti aastas, 155,8 miljoni euroni. Hoiuste mahuks prognoosib LHV viie aasta pärast ligi üheksa miljardit eurot ning laenude maht peaks kasvama kaks korda, 5,5 miljardi euroni.

Swedbank ja SEB oma kasvuprognoose pole esitanud. Mõlema suurpanga viimase viie aasta tulude kasv on olnud keskmiselt kolm kuni neli protsenti aastas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles