Sõru sadam saab lõpuks lisaruumi

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Sõru sadamas käib suur ümberehitus. Esiplaanil on näha tamm, millega sadama sissesõidutee suleti, et saaks vee välja pumbata ja ehitada kuivalt.
Sõru sadamas käib suur ümberehitus. Esiplaanil on näha tamm, millega sadama sissesõidutee suleti, et saaks vee välja pumbata ja ehitada kuivalt. Foto: Ardo Laaneser

Hiiumaal Sõru sadamas käib sel talvel suur ehitus. Interregi Eesti-Läti koostööprogrammist East Baltic Coast ­ligi 800 000 euro ulatuses rahas­tatud ümberehituse tulemusel saab sadam juurde üle kümne kaikoha, kuhu mahuvad ka üle 12 meetri pikkused ja kuni kolmemeetrise süvisega hobialused. Kohalike paadiomanike huvi kaikohtade vastu on nii suur, et järgmiseks suveks valmivad uued paadikohad on juba broneeritud.

Seni ligi 40 hobialust ­mahutanud Sõru sadam oli huvilistele ­ammu väikseks jäänud ning laiendus rõõmustab sadama ümbruses tegutsevaid ettevõtjaid ja piirkonna elanikkegi.

Iga päev käivad sadamast vee peal Sõru merekooli õpilased. Merekooli juht Katrin ­Visnapuu ütles, et nagu mujalgi Eestis, on purjetamishuvi hüppeliselt kasvanud ka Hiiumaal. Seetõttu on sadama akvatooriumi laiendamine Sõru merekoolile väga tere­tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles