Sanktsioonidega silmitsi seisev Vladimir Putin on usinalt raha kogunud (9)

Erkki Erilaid
Copy
Venemaa president Vladimir Putin (pildil paremal) võib mureta olla - headel aegadel kogutud varud aitavad vähemalt esialgu lääneriikide sanktsioonid üle elada. Pildil võtab riigipea koos kaitseminister Sergei Šoiguga pruukosti mullu märtsis Siberi taigas.
Venemaa president Vladimir Putin (pildil paremal) võib mureta olla - headel aegadel kogutud varud aitavad vähemalt esialgu lääneriikide sanktsioonid üle elada. Pildil võtab riigipea koos kaitseminister Sergei Šoiguga pruukosti mullu märtsis Siberi taigas. Foto: Alexei Druzhinin/Kremlin Pool/Planet Pix via ZUMA Wire/Scanpix

Analüütikute hinnangul on Putini hoiak lääne suhtes Ukraina kriisi vältel olnud isegi tema kohta ebatavaliselt trotslik. Ilmselt peitub enesekindluse taga midagi rohkemat kui pelgalt sõjaline jõud või tühine bravuur.

Pärast Krimmi annekteerimisele järgnenud sanktsioonide alla langemist on Venemaa püüdnud oma majandust välismõjutuste eest järjest rohkem kaitsta, kogudes selleks usinalt valuutat. Viimaste aastate jooksul on Venemaa ka oma majandust põhjalikult ümber korraldanud, et seista vastu lääne finantssurvele. Lisaks valuutapuhvritele ja eelarvekärbetele on ümber orienteeritud ka kaubandust, et asendada kaupade ja teenuste sissevedu läänest.

Riik on kasvatanud oma reservid ligi 830 miljardi dollarini, millest 630 miljardit on keskpanga reservid ja 200 miljardit riiklik investeerimisfond.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles