Venemaa rahandusminister: Vene reservid on kaitsekilbiks sanktsioonide vastu (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Venemaa rahandusminister Anton Siluanov.
Venemaa rahandusminister Anton Siluanov. Foto: Sergei Savostyanov

Võimalikud Lääne sanktsioonid Venemaa pankade vastu toovad kaasa turu volatiilsuse kasvu, kuid Venemaa suudab piirangutele vastu seista tänu rikkalikele reservidele, ütles rahandusminister Anton Siluanov kolmapäeval.

Venemaa rahandusminister Anton Siluanov ütles, et sanktsioonid Venemaa pankade vastu oleksid ebameeldivad, kuid riik tagab, et kõik hoiused pankades ning kõik tehingud, sealhulgas välisvaluutas, on tagatud, vahendab Reuters.

«Jumal tänatud, meil on piisavalt välisvaluuta likviidsust ja piisavalt välisvaluutareserve,» ütles Siluanov kolmapäeval ajakirjanikele. «Meil on finantskilp kulla ja valuutareservide, eelarve ülejäägi ja režiimi ning madala võlakoormuse näol.»

USA ja Euroopa ametnikud viimistlevad ulatuslikku sanktsioonide paketti, kui Venemaa peaks Ukrainasse tungima. Moskva on korduvalt eitanud, et neil on selline plaan. USA ja Euroopa ametnike sõnul võivad sellised sanktsioonid olla suunatud Venemaa suurpankade ja energiasektori vastu, kuid ei hõlma Venemaa keelustamist SWIFT finantssüsteemist.

Kui uued sanktsioonid on suunatud Venemaa energiaettevõtete vastu, on Venemaa valmis oma tarneid teistele turgudele ümber suunama, ütles Siluanov. Ta lisas, et võimalikud piirangud Venemaa võla ostmisele oleksid ebameeldivad, kuid mitte saatuslikud Venemaa jaoks, kellel oli veebruari alguse seisuga ligi 635 miljardi dollari ulatuses kulla- ja valuutareserve.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles