Statoil sulgeb osa teenindusjaamu kümnest õhtul

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili teenindusjaam Viljandis.
Statoili teenindusjaam Viljandis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Osa Eesti Statoili teenindusjaamade poode on nüüd avatud kella kümneni õhtul ja kütust saab automaadist vaid Statoili kaardiga.


«Tahtsime pühapäeva õhtul Tartu maanteel Ülemiste ristmikul asuvates teenindusjaamades süüa ja ka bensiini võtta. Kauplustel oli kate ette tõmmatud ja ainus kütuseautomaat võttis ainult Statoili kaarti. Nõnda jäimegi pika ninaga,» rääkis Otepää suusavõistluselt tulnud seltskond.

Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo vastas postimees.ee järelpärimisele, kaks Ülemiste ristmikul asuvat jaama on nüüd tõepoolest lahti vaid kella kümneni õhtul. Öisel ajal saab mootorikütust osta teenindusjaama kütusetankuritele paigaldatud makseautomaatidest, tasudes selle eest Statoili maksekaardiga. Päevasel ajal on kliendil võimalik valida, kas tasuda mootorikütuse eest enne tankimist makseautomaadis või astuda sisse teenindusjaama ning lisaks kütusele osta kaupu ja teenuseid Statoili poest.

«Tööjõuressursi kulutamine teenindusjaamades, kus öisel ajal sooritab Statoili poes oste vaid paar klienti tunnis, ei ole mõistlik,» lausus Realo Ta lisas, et töötajate koondamist jaamade öise sulgemise projektiga seoses ei toimunud ning osa töötajaid viidi üle teistesse teenindusjaamadesse.

Poodide lahtiolekuaegade muutmise projekt puudutab ennekõike lähestikku asuvaid jaamu nagu näiteks Tallinnas Ülemiste-Järvevana ristmik, kus kliendil on võimalik soovi korral külastada lähedalasuvat ööpäev läbi avatud teenindusjaama poodi. Ülemiste ja Järvevana vahetus läheduses asuvad Sikupilli ja Katusepapi jaamad on täies mahus avatud ööpäevaringselt.

Kütusetankurile paigaldatud automaadis saab hetkel tasuda vaid Statoili maksekaartidega (krediit- ja deebetkaardid), kuid peale IT-lahenduse testide lõppu hakkavad automaadid aktsepteerima ka muid maksevahendeid.

Statoil on Skandinaavias juba aastaid kasutanud ärimudelit, kus teenindusjaama pood on öisel ajal suletud ning mootorikütust saab osta teenindusjaama kütusetankuritele paigaldatud makseautomaatidest ning eelpool mainitud kaks Ülemiste ristmiku lähedal paiknevat jaama on selle ärimudeli testjaamadeks Eestis.

Statoilil ei ole plaanis teha muudatusi kõigi teenindusjaamade avamisaegades, vaid üksnes neis piirkondades, kus teenindusjaamad asuvad lähestikku ning klientide arv öisel ajal on väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles