Virgin Galactic hakkas krõbeda hinna eest müüma kosmosereise (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Virgin Galacticu raketilennuk.
Virgin Galacticu raketilennuk. Foto: Gene Blevins

Sir Richard Branson oli esimene miljardär, kes lendas kosmosesse. Nüüd on kavas alustada kosmoselendudega turistidele, mille piletimüügiga alustatakse kolmapäeval.

 

Pärast miljardär Richard Bransoni edukat kosmosereisi võivad varsti ka teised jõukad inimesed selliseid seiklusi kogeda. Alates kolmapäevast saavad kosmoseturistid 450 000 dollari eest broneerida vastavaid reise kosmosesse, teatas Bransoni firma Virgin Galatic.

Selle summa eest saavad kliendid 1,5 tundi kestva kosmoselennu, milles saab veeta mitu minutit kaaluta olekus. Pärast teadet tõusid teisipäeval Virgin Galacticu aktsiad Wall Streetil peaaegu kaksteist protsenti.

Virgin Galactic ei ole ainus ettevõte, mis soovib kosmoseturismiga raha teenida. Amazoni asutaja Jeff Bezos ja tema ettevõte Blue Origin on samuti saatnud mitu reisijat kosmosesse.

Samuti on turiste saatnud kosmosesse miljardärist Elon Musk oma kosmosefirmaga SpaceX. Tema neli reisijat, kellest ükski ei ole koolitatud astronaut, veetsid eelmisel aastal mitu päeva kosmoses ja tiirlesid mitu korda ümber Maa «Crew Dragoni» pardal.

70-aastane Branson sooritas varasemalt oma 90-minutilise kosmoseseikluse 11. juulil koos viie astronautiga. Kosmoseaparaat «VSS Unity» viidi esmalt umbes 14 kilomeetri kõrgusele emalennuki all, millest seejärel eemalduti.

Ekspertide seas on aga vaieldav, kas Branson oli tegelikult kosmoses lennates 80 kilomeetri kõrgusel, kuna Rahvusvaheline Lennundusühing ja paljud teised eksperdid peavad kosmose piiriks 100 kilomeetrit Maa pinnast, kuid siduvat rahvusvahelist regulatsiooni ei ole. Rahvusvaheline kosmosejaam (ISS) asub näiteks umbes 400 kilomeetri kõrgusel Maa pinnast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles