Valgevene valmistab ette vastulööki Ukraina transiidiembargole

BNS
Copy
Diktaator Aljaksandr Lukašenka juhitav Valgevene on langenud paljude riikide sanktsioonide alla.
Diktaator Aljaksandr Lukašenka juhitav Valgevene on langenud paljude riikide sanktsioonide alla. Foto: Andrei Stasevitš/Scanpix

Valgevene valmistab ette vastumeetmeid täna kehtima hakanud kaaliumväetiste transiidile keelule läbi Ukraina territooriumi, ütles Valgevene välisminister Uladzimir Makei kolmapäeval Minskis pressikonverentsil.

«Valgevene valitsuses on loodud sanktsioonidega võitlemiseks vastav rühm. Uurime hoolikalt kõiki otsuseid, mida ükskõik mis riik Valgevenega seoses langetab, ja töötame välja kohased vastumeetmed,» ütles Makei.

«Samamoodi kaalume praegu olukorda hoolikalt ja astume kohaseid samme. Lähtume sellest, et meetmed ei kahjustaks meie riigi majandushuve,» rõhutas Valgevene välisminister.

Teadupoolest kehtestas Ukraina 16. veebruaril ajutised piirangud Valgevene kaaliumväetiste transiidile läbi Ukraina. Piirangud puudutavad Belaruskalii ja Belarusskaja kaliinaja kompanija toodete raudteetransiiti Slovakkiasse, Ungarisse, Austriasse, Poola, Tšehhi, Rumeeniasse, SRÜ-sse ja Baltimaadesse. Lisaks on keelatud väetiste sissevedu Ukrainasse raudteed pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles