Ridango arendab Vilniuse ühistranspordile uut piletisüsteemi

PM Majandus
Copy
Ridango juht Erki Lipre. 
Ridango juht Erki Lipre. Foto: Tairo Lutter

Eesti tehnoloogiaettevõte Ridango võitis Leedus kaaluka riigihanke ja asub uuendama Vilniuse ühistranspordi piletisüsteemi.

Lepingumaht on seitse miljonit eurot, mille raames teeb Ridango Vilniusele maailmatasemel kontopõhise piletisüsteemi, mis on juba kasutusel näiteks Kiievis, Tallinnas ja Klaipedas. Ridango juhatuse esimees Erki Lipre ütles, et nende grupi jaoks on see oluline teetähis, sest suurendab nende tegutsemisulatust veel ühe linna võrra.

Praegu tehakse Vilniuses keskmiselt 346 000 ühistranspordisõitu päevas. Ridango tehnoloogiat hakatakse kasutama Vilniuse ligi 700 ühissõidukis ja süsteem käivitub 2023. aastal.

Eesti ühistranspordi tehnoloogiaettevõte AS Ridango on asutatud 2009. aastal ja keskendub ühistranspordi pileti-, reaalaja- ning maksesüsteemide arendamisele. Lisaks Eestile osutab Ridango teenust ligi 30 riigis. Peamisteks klientideks on omavalitsused, nende allüksused ja ühistranspordi eravedajad. Eestis on klientideks Elron, Tallinna Transpordiamet, Tartu linn, Pärnu Ühistranspordikeskus jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles