Geoloogiatöötajad: Eestis pole kellelgi meist sooja ega külma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus
Põlevkivikaevandus Foto: Raigo Pajula

Kuigi geoloogiatöötajad toetavad õpetajate nõudmisi, on neil streikida raske, kuna tähtajad on teinekord aastate taga. Lisaks sellele suhtutakse geoloogiatöötajate ametiühingu esimehe Krista Täht-Koki kinnitusel Eestis neisse väga suure ükskõiksusega.

«Streikida on meil aga raske. Meil on raskesti mõõdetav töö, tähtajad on kuid, mõnel tööl aasta, mõnel kaks. Keegi meie eest meie tööd ära ei tee,» märkis Täht-Kok.

«Ühiskonnal pole meist kahjuks sooja ega külma. Kui siis külma: ärge uurige ühtegi Eesti maavara! Ärme kaevandame ühtegi kopatäit ei kruusa, liiva, lubjakivi ega üldse mitte midagi, kui vaja, toome kõik Soomest! (Tavaseisukoht keskkonnamõju hindamise koosolekutel) Mina õppisin koolis, et maavara on iga riigi rikkus, meie omas Eesti riigis on maavara rahva õnnetus, seda suuresti ka tänu meediale,» lisas ta.

Ennekõike tahaksid geoloogid Täht-Koki kinnitusel aga näha, et Eesti valitsus täidaks lepinguid, nii Eesti, kui rahvusvahelisi. Samas ei usu ta, et Eesti niipea suuremateks meelevaldusteks valmis oleks, kuna viimased 20 aastat on rõhutatud individualismi ja enesega hakkamasaamist.

Viimaste nädalatel sagenenud arvamusavaldused valitsuse vastu johtuvad tema kinnitusel aga sellest, et Eesti kuvand erineb tuntavalt sellest, mis igapäevaelus silma hakkab.

«Igas Euroopa Komisjoni tabelis on Eesti tipus, aga iga päev poes käies või arveid makstes, tunned, kuidas jääd järjest edutumaks ja edutumaks!»

«Kärbete ajal oli kuidagi tunda, et kõigil on raske, ka riigil,» selgitas Täht-Koki, miks toona suuremaid meeleavaldusi ei toimunud.

«Nüüd on aga kuidagi eriti imelik kuulda sellist tõeliselt oma rahvast vihkavat tooni, mis kõlab läbi Jürgen Ligi sõnavõttudest. Tundub, nagu see oleks kõik tema isiklik raha seal riigikassas! Poliitik peaks natukenegi tegema nägu, et ta oma rahvast hoolib!» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles