Stoltenberg kindlustas häid suhteid ja gaasitarneid Aserbaidžaanist

BNS
Copy
Aserbaidžaani Ilham Alijev.
Aserbaidžaani Ilham Alijev. Foto: Official web-site of President o/via REUTERS

NATO peasekretär Jens Stoltenberg helistas teisipäeval Aserbaidžaani presidendile Ilham Alijevile, kellega arutas olukorda Lõuna-Kaukaasias ja Ukrainas ning Aserbaidžaani gaasi tarnimist Euroopasse, teatas Aserbaidžaani riigipea pressiteenistus.

«Telefonivestluse käigus väljendati rahulolu Aserbaidžaani ja NATO suhete arengu üle, vahetati mõtteid konfliktijärgse olukorra üle Lõuna-Kaukaasi piirkonnas, Ukraina ümber toimuvate protsesside ja maailma energiaturu hetkeolukorra üle,» öeldakse teates.

Pressiteenistus lisas, et Stoltenberg tänas Aserbaidžaani selle eest, et «riik on Euroopale usaldusväärne gaasitarnija ja gaasiekspordi suurendamise eest».

«Alijev märkis omakorda, et Aserbaidžaan jääb olulise energiaeksportijana ka edaspidi usaldusväärseks partneriks,» öeldakse teates.

Veel enne säutsus kohtumisest NATO peasekretär.

«Hea vestlus president Alijeviga. Arutasime piirkonna julgeolekut ja Vene sõjaväe koondumist Ukrainas ja selle ümbruses, sealhulgas selle mõju energiaturgudele. Tänasin Aserbaidžaani gaasitarnete suurendamise eest ja selle eest, et ta on Euroopale usaldusväärne energiatarnija,» säutsus Stoltenberg Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles